Za Gala zbrali dovolj denarja

Barbara Bradač Barbara Bradač
09.10.2019 18:16

Iz društva Maus so sporočili, da so zbrali dovolj denarja za operacijo šestletnega Gala v Ameriki, predsednica društva Nataša Švikart pa se ob tem javno opravičuje, ker si je sposodila denar od donacij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kot kaže, bo Gal dočakal operacijo, ki je predvidena 16. junija 2020.
Sašo Bizjak

Predsednica društva Maus Nataša Švikart je sporočila, da so za Galovo operacijo zbrali približno 140 tisoč evrov. Samo v tednu, ko je bilo jasno, da se je za dečka Krisa zbralo dovolj oziroma še več denarja, kot ga potrebuje za plačilo enkratnega odmerka zdravila v Ameriki, in se je začelo opozarjanje, da so v Sloveniji še drugi otroci, ki potrebujejo finančno pomoč za plačilo zdravstvenih storitev, med drugim tudi šestletni Gal iz Dupleka, so ljudje z doniranjem denarja na transakcijski račun društva in SMS-donacijami podarili kar 100 tisoč evrov, a ves denar še ni nakazan na račun društva, ki pa je obveščeno o zneskih SMS-donacij.

Koliko stroškov se plača od donacij

Do začetka oktobra je Maus zbral 40 tisoč evrov, od česar so že plačali slabih devet tisoč evrov are za operacijo v Ameriki, ki je predvidena 16. junija 2020. Operacija skupaj s stroški za je rehabilitacijo, letalske vozovnice in drugo stane približno 120 tisoč evrov.

Novo humanitarno organizacijo še iščejo

Sodelovanje med Galovo mamo in društvom Maus je prekinjeno. Čeprav nikoli ni bilo pogodbeno urejeno, drug drugega obtožujeta laganja, javnost pa čaka dan, da bodo pristojni organi pregledali, koliko donacij se je zbralo na vseh računih. Nataša Švikart, predsednica društva Maus, pa še doda: "Javno se opravičujem za nastalo situacijo. Galu pa želim srečno pot v Ameriko in uspešno operacijo, da bo lahko uporabljal svoje rokice."​
​Nataša Vrbnjak Šteflič nam še pove, da se dogovarja s humanitarnimi organizacijami, ki bi prevzele zbrani denar od Mausa, "a te organizacije morajo najprej sklicati upravne odbore in se dogovoriti".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta