Za naziv se v natečaju Moja dežela - lepa in gostoljubna poteguje tudi Maribor

BEB
14.08.2022 03:00

Še do 9. septembra lahko po spletu glasujete za svoje izbrance v natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor se poteguje za najlepše najgostoljubnejše večje mesto.
Andrej Petelinšek

Izbor, v katerem strokovna komisija Turistične zveze Slovenije ocenjuje, kako urejeni so slovenska mesta in kraji, je že v polnem teku. Strokovna komisija TZS bo do sredine septembra Slovenijo prečesala po dolgem in počez, v tem času pa lahko tudi vi oddate svoj glas za tiste slovenske kraje, ki so se vam najbolj usedli v srce. V nekaterih kategorijah sodelujejo tudi določene točke Maribora, samo mesto kot celota pa v kategoriji večjih mest za najlepše in najbolj gostoljubno mesto v letu 2022.

Rdeča nit letošnjega natečaja je slogan Kjer je zdravje doma, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da je Slovenija država, v kateri velik pomen posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo. Poleg mest in krajev tekmujejo tudi kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta.

V kategoriji najlepši najgostoljubnejši izletniški kraji se na območju Mestne občine Maribor za naziv poteguje Malečnik. Za naziv najlepša izletniška točka pa se potegujejo med drugim posestvo Meranovo nad Limbušem, kjer je še zmeraj na ogled muzejska postavitev o nadvojvodi Janezu, posestvo Sončni raj v Vodolah in Spominska soba v Pekrah, kjer obujajo spomin na pekrske dogodke iz leta 1991. Hostel Pekarna Mladinskega kulturnega centra Maribor pa se poteguje za naj mladinsko prenočišče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta