Zakaj je za črnodlake pse manj zanimanja?

ŠTR
06.04.2019 06:01

Zaščitniki živali na podlagi dolgoletne prakse ugotavljajo, da je za pse s temno, črno dlako manj zanimanja pri posvojiteljih. Takšno usodo doživljata tudi Rino in Šu, prvi je v začasni namestitvi, drugi v zavetišču, kjer zanj ni nikogar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rino
Zavod Muri

Rino je ta čas v začasni namestitvi, kjer se je brez težav popolnoma prilagodil na mestno življenje. Pred tem je bil v zavetišču za živali, kamor so ga namestili po odvzemu inšpekcije. Životaril je namreč v razpadajočem, umazanem, premajhnem pesjaku, kjer je bil odkrit po naključju, saj so mimoidoči dolgo časa mislili, da je pesjak prazen. Ker v zavetišču ni bilo nobenega zanimanja zanj, so ga dali v začasno namestitev, sedaj pa zanj hitro potrebujejo nov dom.
"Prav je, da Rino dobi svojo priložnost, na katero čaka že (pre)dolgo. Glede na to, da je krasen črn lepotec s svilnato dlako, prijaznega karakterja, nezahteven, vajen bivanja v stanovanju, res ne najdemo razloga, da še vedno ni našel svojih ljudi. Je cepljen proti kužnim boleznim in steklini, čipiran ter kastriran," ga še opisujejo v Zavodu Muri, ki pri iskanju novih lastnikov psov pogosto sodelujejo z Društvom za zaščito živali Maribor. Rino je star okoli deset let, je srednje rasti.

Šu
Drušvo Muri
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta