Zakaj želijo mariborski nogometaši športni park na Pobrežju?

Jon Knez Jon Knez
03.02.2022 05:15

V Nogometnem klubu Pobrežje opozarjajo na dotrajano športno infrastrukturo in k akciji pozivajo mariborsko občino, mestne svetnike in vse zainteresirane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Igralna površina na Pobrežju ne ustreza standardom članske tekmovalne lige, poudarjajo.

Nk Pobrežje

V Nogometnem klubu (NK) Pobrežje opozarjajo na dotrajano in neustrezno infrastrukturo njihovega športnega parka. Splošni problem je pomanjkanje športne infrastrukture, saj razen telovadnic in dotrajanega nogometnega igrišča možnosti za razvoj športnih aktivnosti ni. Pojasnjujejo tudi, da v največji mestni četrti ni možnosti za kakovosten športni razvoj otrok.

Predsednik kluba Dejan Ramšak nam je povedal, da želijo po šestih letih ponovno vzpostaviti člansko ekipo, a zaradi neprimerne infrastrukture za to ne izpolnjujejo pogojev. "Prva stvar, ki bi se morala urediti, je dotrajano igrišče, tudi slačilnice in tribune so nujno potrebne obnove," opozori Ramšak. V klubu k ukrepanju pozivajo mariborsko občino, ki je z nekaterimi aktivnostmi že pristopila k reševanju problematike. Apelirajo tudi na mestne svetnike, da podprejo njihov projekt Športnega parka Pobrežje, saj gre za skupen izziv za boljšo prihodnost mesta, menijo. Ta projekt je namreč namenjen razvoju različnih športov na Pobrežju in tudi rekreativnemu udejstvovanju prebivalstva. K sodelovanju vabijo vse zainteresirane športne klube in društva, strokovnjake na različnih področjih in prebivalce mestne četrti (MČ) Pobrežje.

NK Pobrežje
Nk Pobrežje

Z občine so nam sporočili, da se zavedajo potrebe po ureditvi športnega parka v MČ Pobrežje in da se bodo projekta lotili strateško, s strokovnim pristopom - urbanistov, arhitektov, projektantov in športnikov. "Glede faznih korakov obnove oziroma izgradnje športnih parkov na Pobrežju bodo aktivnosti Mestne občine Maribor najprej usmerjene v prostorsko prevetritev in idejno zasnovo športnih parkov, ki bodo moderni, hkrati pa bodo združevali interese vseh generacij mestnih četrti," so odgovorili. Pojasnili so, da so upravljanje in vzdrževanje z vso športno infrastrukturo v občini prenesli na koncesionarja, podjetje Šport Maribor, z namenom, da bo športna infrastruktura ves čas urejena, vzdrževana in uporabno kakovostna. Podjetje bo skrbelo, da bo obstoječi športni park na Pobrežju funkcionalen vse do prenove. "Lani je bilo z vodstvom mariborske občine in MČ Pobrežje dogovorjeno in izvedeno, da se NK Pobrežje zaradi prenizke moči električne napeljave uredi nov dovodni vod in priklop energije," so še poudarili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta