Zaposleni v UKC Maribor pišejo županu: Odprite Glavni most in vzpostavite pretočnost prometa

Igor Selan Igor Selan
03.10.2024 12:39

Stanje je nevzdržno, pišejo zaposleni, samo za izvoz iz garažne hiše potrebujejo uro in več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsakodnevni prizor na Ljubljanski ulici pri UKC v času popoldanske prometne konice
Sašo Bizjak

Zaposlenim v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je prekipelo. Odkar je občina zaprla Glavni most, namreč za izvoz iz garažnih hiš v času popoldanske prometne konice porabijo tudi uro in več. "Že več kot mesec dni se dnevno soočamo s težavo zaradi nepretočnosti prometa ob zapori Glavnega mostu v Mariboru. Vsakodnevno ob odhodu iz službe samo za izvoz iz garažne hiše ob UKC potrebujemo več kot eno uro, saj promet po Ljubljanski ulici v vse smeri dobesedno stoji. Zaradi tega ne pridemo pravočasno v vrtec ali v šolo po naše otroke, ki imajo tudi v popoldanskem času dodatne obveznosti. Za vse te obveznosti moramo prositi za pomoč svojce in prijatelje, kar je nesprejemljivo, saj se do zdaj to ni dogajalo, pa so nekateri v UKC zaposleni že več let. Situacija je nevzdržna," piše Martina Krajnc. Zaradi nevzdržne situacije od občine pričakujejo, da Glavni most nemudoma odpre in ponovno vzpostavi pretočnost prometa.

Na župana se je obrnil tudi predstavnik zaposlenih v svetu zavoda UKC Luka Kolarič. Ob istih navedbah, kot jih je zapisala že Krajnčeva, opozori tudi na težave svojcev, ki v času popoldanske prometne konice prihajajo na obiske k hospitaliziranim svojcem: "Žalostno je, da jih kar nekaj ne pride do obiskov, saj je prometni zastoj vse do krožišča Ljubljanske z Ulico pariške komune, včasih pa tudi do Fochove ulice. Vse skupaj je zelo nekorektno tudi do njih."

K temu doda: "V medijih smo prebrali tudi, da ste izvedli nekakšno analizo, ki naj bi pokazala, da promet v neposredni bližini UKC poteka tekoče z občasnimi zastoji. Žal se je potrebno vprašati, kdaj ste omenjeno analizo izvajali, bodisi v nedeljo, mogoče popoldan po 17. uri? Ali pa ste omenjeno izvajali še v mesecu avgustu, takoj po zaprtju mosta, ko je še bil čas dopustov in konec koncev tudi lepo vreme?"

Kolarič zaradi vsega omenjenega župana vabi na popoldanski obisk, da se na lastne oči prepriča, do kakšnih zastojev prihaja in s kakšnimi težavami se zaradi tega soočajo zaposleni v UKC.

Parkirna hiša pri UKC Maribor
Sašo Bizjak

Kot je znano, je občina Glavni most za avtomobile začasno zaprla 1. avgusta, zaprt pa naj bi bil do 22. septembra, ko naj bi sprejeli dokončno odločitev, ali bodo most zaprli trajno ali ne. So se pa nato na občini odločili, da zaporo podaljšajo še vse do 20. oktobra, v tem času pa naj bi preverili, kako bo funckioniral promet v mestu tudi po 1. oktobru, ko se je začelo novo študijsko leto. Prvi dnevi oktobra so sicer pokazali, da se je prometna situacija bistveno poslabšala, do daljših zastojev prihaja predvsem na Ljubljanski ulici in Pobreški cesti, prav tako pa tudi na Koroškem mostu ter v celotnem središču mesta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta