Zaradi napovedanega dežja v Mariboru prestavili slovito Žametno večerjo. Znan je novi datum ...

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
03.06.2024 12:21

Vremenska napoved je preprosto preveč tvegana, da bi na prostem postavili omizje za 150 ljudi. Na enega najbolj elegantnih mariborskih dogodkov bo tako treba počakati do četrtka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pod vinogradom potomk Najstarejše trte na svetu bo omizju s 150 gosti v četrtek postreglo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem. Le še vreme mora zdržati. 
Mediaspeed

Muhasto vreme, ki zaznamuje začetek junija, povzroča težave tudi organizatorjem dogodkov. Zaradi slabe, negotove vremenske napovedi so tako v Mariboru s torka na četrtek morali prestaviti tudi Žametno večerjo med vinogradi, ki poteka na prostem, ob vinogradu potomk najstarejše trte, na posestvu Biotehnične šole pod Kalvarijo. "Imetnike vstopnic obveščamo, da vstopnice, ki so jih že prejeli, veljajo tudi za nadomestni termin v četrtek, 6. junija 2024," sporočajo iz Zavoda za turizem Maribor. 

Žametna večerja velja za enega najbolj zaželenih in odmevnih dogodkov v mariborskem družabnem letu. 
Mediaspeed

Pod znamenito mariborsko Kalvarijo se bo tako v četrtek - če bodo vremenski bogovi mili - odvila tretja Žametna večerja med vinogradi. V ospredju edinstvenega gastronomskega dogodka je sodelovanje dijakov SŠGT Maribor in študentov VSGT Maribor z uveljavljenimi strokovnjaki ter ozaveščanje o priložnostih, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu. Novost projekta je razširitev kompetenc, ki jih mladi upi s svojimi mentorji predstavijo 150 gostom kulinaričnega doživetja na prostem; ob kuharstvu bo posebne pozornosti letos deležen tudi način postrežbe. Gostujoča chefa v vlogi mentorjev bosta Jorg Zupan in Luka Jezeršek, udeležence dogodka pa bo razvajal tudi mariborski chef Sebastjan Plevčak.

Pod vinogradom potomk Najstarejše trte na svetu bo omizju s 150 gosti postreglo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki bodo v okviru t. i. long table dogodka ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje ter z njim opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu. Ob podpori prepoznavnih mentorjev bodo na Žametni večerji svoje veščine in ambicije predstavili štirje mladi upi s področja kuharstva in strežbe:  Lan Verko, dijak SŠGT Maribor, z mentorjem Jorgom Zupanom (Breg, Aftr), in Klara Šmigoc, študentka VSGT Maribor, z mentorjem Luko Jezerškom (Gostilna Dvor Jezeršek, Gostilna na Gradu) ter Antonio Pintarič, dijak SŠGT Maribor, in Ana Marija Šavli, študentka VSGT Maribor.

Zaradi dežja so v Mariboru minuli konec tedna morali prestaviti Operno noč v Mestnem parku, ki bo zdaj potekala v soboto, 8. junija, ob 20.30. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta