ZD Slovenska Bistrica: Po 20 letih se Jožefa Lešnik Hren poslavlja kot direktorica

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
03.05.2020 04:00

Dobrih dvajset let je vodila zdravstveni dom. Rada je to počela, tudi zdravnica je bila rada, a naslednje leto odhaja v pokoj, je odločena. V času njenih direktorskih mandatov so marsikaj uredili, izboljšali prostore ... A sedanja kriza zaradi epidemije koronavirusa je pokazala, koliko je treba v zdravstvu še narediti, izpostavlja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravstveni dom Slovenska Bistrica
Tomaž Ajd

Jožefa Lešnik Hren od sredine maja ne bo več vodila Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica. Dolgoletno direktorico, na čelu zdravstvenega doma je bila dobrih 20 let, bo zamenjala Urška Sedmak, pomočnica direktorice za finančno-računovodske zadeve.
Lešnik Hrenova se za nov mandat ni odločila, ker meni, da je čas, da nekdo na novo prevzame krmilo. Poleg tega bo prihodnje leto izpolnila pogoje za upokojitev. Ves čas je delala kot direktorica in zdravnica v šolski ambulanti. In še zmeraj se počuti najprej zdravnica in šele nato direktorica, pravi. "Vodenje zahteva veliko energije, ki je meni po malem že zmanjkuje. Vem, da sem se odločila prav. Službo imam rada, rada sem zdravnica, tudi vodenje zdravstvenega doma mi je bilo vseskozi zanimivo in velik izziv. Imam pa tudi rada družinsko življenje in želim si, da bi lahko z možem, otroki in vnuki preživela več časa, kakor sem ga do sedaj," pojasni svojo odločitev.

Jožefa Lešnik Hren
Aleš Kolar
Njihovi reševalci so večkrat uspešno tekmovali tudi v tujini.
Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta