Zdravstveni dom Maribor: Direktorju Jerneju Završniku se obeta še peti mandat

Barbara Bradač Barbara Bradač
18.05.2024 02:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jernej Završnik vodi Zdravstveni dom Maribor od leta 2008.
Andrej Petelinšek

Peti mandat se obeta Jerneju Završniku na čelu Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, saj je svet zavoda sprejel sklep, da se ga imenuje za direktorja tudi za naslednja štiri leta. Soglasja k imenovanju morajo podati še občinski sveti vseh dvanajstih občin ustanoviteljic javnega zavoda. V občini Hoče - Slivnica so to že naredili, drugod še morajo. Završnik, ki drugi največji zdravstveni dom v državi vodi od leta 2008, se je edini prijavil na razpisano delovno mesto za direktorja, ki je bilo sredi marca objavljeno v Uradnem listu RS. Predsednik sveta zavoda Vid Lešnik, sicer mestni svetnik Liste Arsenovič za Maribor, je pojasnil, da ko bodo prejeli vsa soglasja občin, bo lahko podpisal novo pogodbo z direktorjem. Časa je še dovolj, saj mandat Završniku poteče 31. avgusta.

Pod vodstvom Završnika je število redno zaposlenih v zdravstvenem domu naraslo že na 1088, še leta 2016 jih je bilo 899. V viziji je med drugim zapisal, da se bo zavzemal za ​čim širšo diverzifikacijo načinov za naročanje, s fokusom na osebnem kontaktu, kar pa da je mogoče le ob zadostnem številu zdravstvenih izvajalcev. Obljublja tudi skrb za ustrezne delovne prostore. "Eden večjih projektov iztekajočega se mandata je izgradnja nove Zdravstvene postaje Magdalena, pripravljajo pa se končni investicijski dokumenti za novo Zdravstveno postajo Tezno, ureditev prostorov v Ulici kneza Koclja 10 za potrebe študija dentalne medicine, ureditev reševalne postaje, nadgradnja ZP Rače in ZP Hoče," navaja Završnik.

Jernej Završnik
Andrej Petelinšek

Zavzemal se bo za ustanovitev klinike za družinsko medicino in zobozdravstvene poliklinike, informatizacijo na področju patronaže in zmanjšanje delovnega normativa ene patronažne sestre na 2000 prebivalcev. Pa tudi za umestitev Zdravstvenega doma Maribor v nastajajoč koncept dolgotrajne oskrbe starostnikov z razvojem paliativne medicine in digitalizacijo zobozdravstvene dejavnosti v zavodu. S konceptom pristopa Vse pod eno streho so že pričeli, želi ga še razširiti in tako zagotoviti celovitejšo obravnavo multidisciplinarnih bolezenskih stanj. "Radiolog in pulmolog ne pišeta vsak svojega mnenja in izvida, temveč na konziliju pripravita skupno mnenje in izvid," je navedel primer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta