Zlata lisica: Petkov veleslalom si bo ogledalo 2000 šolarjev

Andreja Kutin Lednik
29.01.2019 17:21

Svetovni pokal v ženskem smučanju bodo obiskali številni dijaki in osnovnošolci s severovzhoda Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Če je ob zamiku Zlate lisice na petek in soboto kdo začel godrnjati, pa so se novosti razveselili v nekaterih šolah na Štajerskem in v Prekmurju. Petkov športni dan bodo namreč na številnih šolah izkoristili tako, da bodo pod Pohorje na največji zimskošportni spektakel pripeljali mladež in tako naj bi se na veleslalomski tekmi ob ciljni areni nabralo okoli 2000 šolarjev.
"Končnega števila še nimamo, je pa za zdaj potrjenih šest šol, tri so iz Maribora, pridejo pa tudi dijaki srednješolskega centra s Ptuja in iz Prekmurja. Nekatere šole so se odločile, da obisk Zlate lisice ponudijo kot eno od možnosti ob smučanju ali drsanju," pove Bojan Šušteršič iz Mope, ki koordinira šolske obiske športnega spektakla. Poudari pa, da bo končno število, koliko šolarjev bo pod Pohorjem, znano šele v četrtek. Veliko športnih pedagogov z raznih šol povprašuje tudi po vstopnicah za sobotni slalom, ko si bodo lahko tekmo ogledali šolarji, ki bodo v petek sedeli v šolskih klopeh. Prijavile so se predvsem osnovne šole iz Prekmurja - Črešnjevca, Grada in Dvojezične šole Lendava. Vstopnice za šolarje, ki si bodo Zlato lisico ogledali v šolskem spremstvu, stanejo tri evre, spremljevalci dobijo karte brezplačno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta