Znižanja cen komunalnih storitev v Mariboru ne bo

Igor Selan Igor Selan
02.04.2020 19:11

Občinska podjetja svoje storitve izvajajo enako kot v predkriznem času, le da zdaj celo v oteženih razmerah, odločitev utemeljujejo na mariborski občini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ker Snaga, Nigrad, Mariborski vodovod in Energetika svoje storitve izvajajo enako kot pred epidemijo, si povrnitve stroškov ob morebitnem začasnem znižanju cen s strani države ne morejo obetati.
Sašo Bizjak

Kljub nekaterim pobudam, eno so podali tudi koalicijski Socialni demokrati, mariborska občina zaradi krize s koronavirusom ne bo znižala plačila komunalnih storitev. Za to navajajo dva razloga, prvič, da vsa komunalna podjetja tudi v času epidemije izvajajo vse storitve v popolnoma enakem obsegu kot prej, le da zdaj to počno celo v izjemno oteženih razmerah, in drugič, takšnega dodatnega izpada prihodka ne bi zdržal niti občinski proračun niti komunalna podjetja sama.
"V Mestni občini Maribor se zavedamo stisk občanov, družin in gospodarstva, kar se kaže v številnih ukrepih, ki jih je župan sprejel takoj ob razglasitvi epidemije kot tudi kasneje. Zato smo med številnimi predlogi preučili tudi možnost znižanja cen komunalnih storitev, a zaradi zgoraj navedenih razlogov to ni mogoče. Da se komunalnih storitev uporabnikom zaradi njihovega nemotenega izvajanja ne odpiše, je tudi skupno stališče Skupnosti občin in Skupnosti mestnih občin Slovenije," sporočajo iz mestne uprave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta