Fištravca je pokopala "srčna ekipa"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Pravijo, da je v Sloveniji težko izgubiti na županskih volitvah, če si že enkrat župan. Morda res — toda to v Mariboru ne velja. Maribor je mesto, v katerem nekdanji župani izgubljajo volitve. V nedeljo jih je izgubil Fištravec, v drugem krogu 2. decembra pa jih bo Kangler.
Zakaj se to v Sloveniji in v Mariboru dogaja, so v povedali tako župani sami kot tudi komentatorji. Ta princip je jasno izpostavil Janković, očitno nepremagljivi ljubljanski župan. In ta se glasi: "Moraš narediti to, kar si obljubil, da boš naredil."
To je princip uspešnega županovanja. In to je princip, ki te kot župana pokoplje, če ga kršiš.
Zato so bili komentarji, zakaj je Fištravec izgubil volitve, v glavnem napačni. Da ni bil med ljudmi, da se z ljudmi ni pogovarjal, da se z ljudmi ni rokoval in podobne stvari, ki so jih komentatorji izpostavljali kot razloge za njegov poraz, so v glavnem neumnosti. Že res, da županu pomaga, če je "ljudski človek" in če torej počne vse te stvari. Ali še kaj. Kuha golaž. Peče palačinke. Itd.
Ampak Fištravcu tudi to ne bi pomagalo. Ne več. Fištravec je zavozil svojo zgodbo že v prvih dveh letih svojega županovanja. V zadnjih letih svojega mandata (prvega rednega, op. Fp])je samo potrdil, da to, da je zavozil, ni bilo naključje. Ampak pravilo njegovega delovanja. Oziroma delovanja njegovega "srčne ekipe". Ki je Fištravca pokopala.

Aleš Cipot
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta