Naša zima in zakon o pravilih cestnega prometa

Janez Kovačič Janez Kovačič
10.11.2020 05:00

Ponavljanje je dolgotrajno in zato nič novo: vsakič ko se zima preveša v pomlad ali ko se jesen bliža zimi, se pojavijo dolgoročne napovedi, kakšna bo naša vremenska prihodnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Za letošnjo zimo menda velja, da bo ena hujših v zadnjih letih, čeprav je niso pospremili s podatkom, ali bo kaj snega, kdaj in kolikokrat bo zapadel, bodo temperature prave zimske in še kaj. Ampak vsaj ena zima že dolgo časa nič ne zamuja, pride ob natančno določenem času in se konča točno tako, kot je dogovorjeno - od 15. novembra pa vse do 15. marca.

Slovenski zakon o pravilih cestnega prometa se nič ne zmeni za globalno spremembo vremena. Že dolgo se drži določenega datuma, kar pa velja tudi za podobne zakone v drugih državah skupnosti. Vprašanje je potemtakem precej logično: bi se moral zakon kaj spremeniti, upoštevati denimo dejstvo, da so zimske razmere na naših cestah v zadnjih letih izjemno redke, saj je bilo mogoče lansko zimo vsaj v vozniškem pogledu brez kakršnekoli težave preživeti brez zahtevane zimske opreme na motornih vozilih?

Odgovor je prej ne kot da, kajti vreme je, hvala bogu, še vedno precej nepredvidljivo. Po drugi strani je tudi nesporno, da je slovenski zakon o zimski opremi prilagodljiv, saj ponuja dve možnosti. Toda že dolgo je jasno, da ne gre zgolj za sneg, temveč tudi ali predvsem za mraz, ki bistveno vpliva na lastnosti zlasti letnih pnevmatik kot pomemben element varnosti. Ob vseh dilemah, ki jih prinaša precej spremenjeno vreme v zadnjih letih - mile zime in (pre)vroča poletja -, si mora ali zmore na vprašanje, ali so nujne zimske pnevmatike (tako kot med drugim zahteva zakon), odgovoriti vsak sam: če je treba na cesto ne glede na vreme in je motorno vozilo edina resna možnost, potem dvoma ni. Letne pnevmatike in primerne snežne verige v prtljažniku, kar ustreza zahtevi o zimski opremi, so primerna možnost predvsem za one, ki si lahko ob sneženju in mrazu rečejo, da je romantično - in ostanejo doma oziroma na toplem. Vsekakor pa to ne more biti dilema za tovorna vozila, saj so v večini primerov tista, ki na slovenskih cestah zagotovijo ponavljanje zgodbe o presenetljivem snegu in mrazu decembra ali januarja.

Zima torej bo. Kakšna, no, to še ni znano, ampak končala se bo točno 15. marca. Vsekakor ne prvič in verjetno ne zadnjič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta