(NASVET) Tako lahko pomagate svojemu otroku pri odločitvi za nadaljevanje šolanja, ne da bi vplivali nanj

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
15.01.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci morajo spoznati, da družabna omrežja lahko dajejo pomanjkljive, enostranske informacije, prav tako informativni dnevi na šolah, saj so običajno v ospredju dobre plati.
Otroci morajo spoznati, da družabna omrežja lahko dajejo pomanjkljive, enostranske informacije, prav tako informativni dnevi na šolah, saj so običajno v ospredju dobre plati.
Igor Napast
Zdaj je zadnji čas, da se s svojim devetošolcem pogovorite, kako nadaljevati šolanje. Vpis v srednje šole se namreč nezadržno približuje. Tudi pri štirinajstih, petnajstih letih sicer še ni prepozno za pomoč otroku. Toda odrasli - starši, stari starši, pedagoški delavci - morate v prvi vrsti razumeti, da se je poklicna pot v zadnjih letih precej spremenila v primerjavi z vašo mladostjo.

Pri odločanju o karierni poti je med drugim pomembno tudi, da starši otroku ne vsiljujete svojih pričakovanj oziroma prepričanj in mu ne nalagate bremena tako imenovane družinske karierne dediščine.

Kaj je še pomembno? Na katera ključna vprašanja si morate skupaj z otrokom odgovoriti, da bo izbrana usmeritev otroka v nadaljnje šolanje in kasneje kariero kar najbolj primerna njegovim željam, sposobnostim, lastnostim?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta