Pomurska podjetja leta po izboru Vestnika in Pomurske gospodarske zbornice prepoznana lokalno in širše

Ines Baler, Vestnik
05.10.2023 06:00

Gospodarstvo je motor razvoja regije, uspehov brez zaposlenih ne bi bilo, je poudarek ob izboru
naj podjetij Vestnika in PGZ. Kdo so najboljši?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predstavniki zmagovalnih pomurskih podjetij v letu 2022 z Adriano Gašpar in Robertom Grahom. 
Aleš Cipot

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica (PGZ) sta razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2022. Izbor, katerega namen je povečati prepoznavnost pomurskega gospodarstva, je potekal sedmič. Strokovna komisija je po opredeljenih kriterijih določila zmagovalce po kategorijah, vezanih na velikost podjetja, bralci Vestnika in spletne strani vestnik.si pa so izbirali podjetje, ki je najboljše po njihovem mnenju.

Slovesna podelitev je bila v Gledališču Park v Murski Soboti. Ob številnih podjetnikih, predstavnikih lokalne politike in družbe sta se je udeležila še ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko ter minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Zbrane goste sta nagovorila direktor PGZ Robert Grah in direktorica Podjetja za informiranje Adriana Gašpar. Prvi je poudaril, da je gospodarstvo motor razvoja pomurske regije, zato mu je treba v negotovih časih prisluhniti in narediti vse, da mu ne bo šlo za nohte, ampak dobro. Druga pa je pristavila, da se morajo v podjetjih za dosego ciljev velikokrat zložiti številni dejavniki. "Čeprav mnogi uspešni ljudje stežka prosijo za pomoč in velikokrat najraje stvari naredijo sami, je včasih le potrebno, da nam prisluhnejo ljudje, ki smo jih izvolili, da zastopajo naše interese na vseh ravneh države. Le povezani bomo lahko prebrodili čase, ki prihajajo."

Prejemnikom so nagrade izročili lanskoletni zmagovalci. Kipec za najboljše mikro podjetje v letu 2022 je prejel Biroplast Solutions, ki se ukvarja z zastopstvom, prodajo, dajanjem v najem in servisom pisarniške ter računalniške opreme. Ekipa zaposlenih se je zahvalila za nagrado, ki da je potrditev dobrega dela, opaženosti, obenem pa motivacija, da bodo v prihodnjih letih delali še bolje. V kategoriji malo podjetje je najbolj prepričala Benko-Tehna, trgovina s kovinskimi proizvodi. "Hvala za nominacijo in izbor, največja zahvala pa gre ekipi sodelavcev, ker so oni sami zaslužni za to nagrado. Tudi strateškim dobaviteljem, ki so postali naši partnerji, in kupcem," je dejal direktor Simon Benko. Najboljše srednje veliko podjetje so postale Pomurske mlekarne. Direktor družbe Jure Bojnec se je zahvalil za nepričakovano nagrado, lastniku Anthonyju Tomažinu ter sodelavcem, ki s trudom ustvarjajo izdelke oziroma kot v njihovem sloganu bele zaklade neokrnjene narave.

Najboljše veliko podjetje je postal GMT, vodilni trgovec z avtomobilskimi in rezervnimi deli v regiji. Prokurist podjetja Tomaž Gider je v prvem odzivu povedal, da je prejem nagrade še ena potrditev, da so družina, lastniki, uprava in 650 zaposlenih v zadnjih desetletjih naredili nekaj dobrega, postavili dobre temelje in uspeli zgraditi mednarodno prepoznavno podjetje. Veseli ga, da so bili njihovi uspehi prepoznani tudi v lokalnem okolju. Naj... zaposlovalec je postalo podjetje Farmtech. Direktor Konrad Niderl je zatrdil, da do nagrade čuti globoko spoštovanje. "Zadnja leta v Farmtechu rastemo in pišemo zgodbo o zaposlovanju, sodelovanju, tudi o trdem delu in pripadnosti podjetju. Skupaj smo dosegli veliko, kar se odraža v številkah in veseli me, da so naše prizadevanje in rezultati prepoznani s strani komisije in širše." Ni mogel mimo tega, da so podjetja soočena z mnogimi izzivi, ki od njih zahtevajo težke odločitve. "Prepričani smo, da bomo s preostalimi zaposlenimi premagali vse ovire in uspešno zakorakali v prihodnost. Ne dvomim, da so pred nami pozitivna leta, polna priložnosti in izzivov. Želim si, da bi prihodnja leta prinesla čim več uspehov, ne samo za naše podjetje, za vsa v Pomurju in širše," si je zaželel.

V glasovanju bralcev je največ glasov prejel Vrtni center Kurbus. "Ganjeni smo in ta nagrada je priznanje za naše dobro delo. Podjetja ne bi bilo brez pridnih rok mojih staršev, sedaj pa skupaj z dobrimi sodelavci gradimo nove zgodbe in ga peljemo naprej. Del naše zgodbe ste tudi obiskovalci, ki nas spremljate ter nas z idejami in pričakovanji ženete, da smo inovativni, da iščemo vedno nekaj novega. Vsi skupaj se bomo trudili in skrbeli, da bo s cvetjem in naravo lepše," tako direktorica Simona Kurbus. Prireditev so z glasbenimi vložki popestrili reper Leopold I. ter učenke Glasbene šole Murska Sobota Karolina Recek, Zala Kranjec in Maša Kerec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta