Priložnost: Zakaj je Dubaj lahko naslednja postojanka za vaš posel

Mitja Sagaj
24.11.2021 06:00

Globalni podjetniški program Scale2Dubai je priložnost za vsa zagonska in mala podjetja, da si zagotovijo rast in razvoj na tujem trgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Gospodarstvo v Dubaju je izrazito inovativno usmerjeno, vodijo ga vladni programi in pobude, ki spodbujajo znanje in rast na podlagi inovacij.

Gregor Grosman

Iščete novo priložnost za razvoj svojega posla? Globalni podjetniški program Scale2Dubai zagonskim in malim podjetjem ponuja priložnost za povezovanje, ustvarjanje in inoviranje v globalnem inovacijskem ekosistemu v Dubaju. Izbrana podjetja med drugim čakajo dve leti brezplačnega delovnega prostora, dvoletni vizum za dva oziroma štiri člane ekipe, poslovno okolje in brezplačni program lastniškega financiranja.

Program Scale2Dubai je priložnost predvsem za podjetja s področij pametnih mest, pametne logistike, pametne mobilnosti in industrije 4.0, ki razvijajo tehnologije s področja interneta stvari, tehnologije veriženja blokov (blockchain), umetne inteligence in velikih količin podatkov (big data). Hkrati pa se vanj lahko vključijo podjetniški pospeševalniki in inkubatorji, coworking prostori, razvojne in izobraževalne institucije ter skladi tveganega kapitala.

Če bosta dvoletna brezplačna uporaba delovnega prostora in subvencionirano bivanje v urbanem okolju na voljo glede na razpoložljivost, pa bodo vsa podjetja prejela dvoletni vizum za svoje zaposlene, možnost bivanja v skupnosti, dostop do posebnih ugodnosti za storitve, udeležbo na mreženjskih dogodkih ... Članom ekip startupov pripadata največ dva vizuma, članom ekip malih podjetij pa do štirje vizumi na podjetje.

Zavedajoč se dejstva, da je razvoj posla v tujem okolju, ki sicer ponuja dobre priložnosti za rast in razvoj, povezan z visokimi stroški, bo uporaba poslovnih prostorov za izbrana podjetja za dve leti brezplačna, po zelo ugodnih cenah pa bo za ta čas na voljo tudi bivanje za člane ekip, in to v neposredni bližini pisarn. Člani ekip bodo obdani s podobno mislečimi posamezniki, hkrati pa bodo imeli dostop do akademske sfere, pospeševalnikov, podjetniških inkubatorjev in vlagateljev. Podjetjem tudi ne bo treba plačevati davkov v Združenih arabskih emiratih, petodstotna davčna stopnja velja le pri nakupu blaga in storitev.

Dubaj in Združeni arabski emirati so se že izkazali kot poslovno okolje, ki ponuja priložnost za rast posla, pospeševalniški program Scale2Dubai pa je del krovnega programa District 2020, ki bo prevzel tudi ključno vlogo pri vzpostavljanju povezav vključenih podjetij s podjetji s seznama Fortune 500, pospeševalniki in tudi z vlagatelji.

Razlogov, zakaj svoj posel na višjo raven popeljati prav v Dubaju, je veliko, med drugim mesto na lestvici indeksa preprostosti sklepanja poslov zaseda enajsto mesto, kar 70 odstotkov podjetij s seznama Fortune 500 je prisotnih v Dubaju, hkrati pa je Dubaj največ osem ur leta oddaljen do več kot dveh tretjin svetovnega prebivalstva. In ne nazadnje je tudi odlično izhodišče do regije MEASA, ki zajema Bližnji vzhod, Afriko in južno Azijo, kar za podjetja pomeni dostop do 2,4 milijarde potencialnih strank.

Gospodarstvo v Dubaju je izrazito inovativno usmerjeno, vodijo ga vladni programi in pobude, ki spodbujajo znanje in rast na podlagi inovacij v Združenih arabskih emiratih, hkrati pa je mesto dom ljudem več kot 200 narodnosti in ponuja raznoliko kulturno in družabno življenje. District 2020 je krovni razvojni program, pod katerega okriljem med oktobrom 2021 in marcem 2022 poteka tudi svetovna razstava Expo, Scale2Dubai pa je globalni podjetniški program, ki startupom in malim podjetjem ponuja možnosti za rast.

Prva podjetja bodo v program vključena takoj po izpeljanem prehodu iz programa Expo 2020 v program District 2020, kar bo predvidoma oktobra 2022. Udeležba v programu je brezplačna, podjetja pa se lahko iz programa umaknejo tudi pred potekom dveh let, in to brez kakršnihkoli finančnih posledic. Če želijo, pa lahko tudi po preteku dveh let ostanejo v Dubaju, vendar bo njihovo delovno okolje preseljeno v trajno okolje, in sicer po zelo konkurenčnih cenah. Vsaj en član ekipe mora biti v času trajanja stalno prisoten v Dubaju, podjetja pa se lahko v program prijavijo na spletnem naslovu www.district2020.ae/scale2dubai.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta