Spletna trgovina se po izjemni rasti sooča z izzivi. Nanjo vplivata predvsem inflacija in vojna

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
05.05.2022 17:44

Spletni trgovec Zalando po izzivov polnem prvem četrtletju stavi na močne temelje in računa na krepitev poslovanja v drugi polovici leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Predvsem makroekonomski dejavniki, ki so sledili izjemni rasti v lanskem letu, so vplivali na poslovanje Zalanda v prvem letošnjem četrtletju, ko je nemški spletni trgovec bruto vrednost trgovskega blaga (GMV) povečal za vsega odstotek na 3,2 milijarde evrov, celotni prihodki podjetja pa so bili celo za poldrugi odstotek nižji in so znašali 2,2 milijarde, prilagojeni EBIT pa je znašal -51,8 milijona evrov.

"Naši poslovni temelji so močni in sprejemamo ukrepe za izboljšanje naših rezultatov. Zalando upravljamo dolgoročno, svojo poslovno agilnost in prilagodljivost smo vedno uporabljali za uspešno odzivanje na kratkoročne izzive in na zahteve potrošnikov, da bi postali boljši in močnejši," je na srečanju s predstavniki medijev dejal sopredsednik uprave Zalanda Robert Gentz in izrazil prepričanje, da bodo dosegli zastavljeni cilj, do leta 2025 doseči več kot 30 milijard evrov GMV.

Robert Gentz: "Naši poslovni temelji so močni in sprejemamo ukrepe za izboljšanje naših rezultatov."
Arhiv podjetja

Gentz ni skrival, da je bilo prvo četrtletje leta 2022, potem ko je bil lani največji izziv dostop do blaga, polno izzivov predvsem zaradi makroekonosmkih dejavnikov, rastoča inflacija in povišani stroški gospodinjstev so vplivali na precej bolj zadržano vedenje potrošnikov, po drugi strani pa je sproščanje pandemskih ukrepov vplivalo na potrošniške navade. Kupci danes v večji meri posegajo po bolj sezonskih in trendovskih izdelkih, glede na svoje preference pa se ozirajo bodisi bolj k izdelkom višjega cenovnega razreda oziroma se odmikajo od osrednjega dela trga k izdelkom z nižjo ceno.

Je pa Zalandu v tem času uspelo predvsem poglobiti odnose s svojimi strankami, predvsem zaradi nadaljnje razširitve programa zvestobe Plus in povečanja ponudbe v segmentih lepota, prosti čas, designer in rabljeno. Obseg aktivnih kupcev na spletni platformi Zalando je v prvem četrtletju narasel za 5,2 odstotkov (17 odstotkov v zadnjih 12 mesecih) na skoraj 49 milijonov, članstvo v programu Zalando Plus pa se je v primerjavi z lanskim letom povečalo za 150 odstotkov.

Je pa v prvem trimesečju močno narasel delež poslovanja partnerskih podjetij in znaša 32 odstotkov bruto vrednosti trgovskega blaga. Tisoče mednarodnih in lokalnih podjetij zdaj uporablja platformo Zalando za prodajo svojih modnih in lepotnih izdelkov, kar pomeni, da je Zalando na dobri poti k svojemu cilju za leto 2025, ki predvideva, da bo poslovanje partnerskih podjetij zagotavljalo 50 odstotkov bruto vrednosti trgovskega blaga modne trgovine. Prav tako Gentz že za letošnje drugo polovico leta pričakuje normalizacijo poslovanja. "Ne bomo se mogli povsem izolirati od razmer na trgu, a smo prepričani, da nam naš poslovni model in osredotočenost na stroškovnost omogočata pospešek v drugi polovici leta," je še dejal sopredsednik uprave Zalanda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta