Srbkinja o sezoni na Hrvaškem: "Delaš tudi po 12 ur, en dan si prost. Nisem navdušena, sem pa zadovoljna z zaslužkom"

Va
27.08.2024 10:12

Tiktokerica iz Srbije je sledilce vprašala, čigav zaslužek je po njihovem mnenju na koncu sezone najboljši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrsar
Profimedia

Bojana Topalović se preživlja kot profesorica angleščine v Vietnamu, poletja pa delovno preživi na Hrvaškem. Zdaj je objavila, kolikšen je v turistični sezoni zaslužek. 

Od 900 do 2500 evrov, je navedla in poudarila, da gre za povprečje. Seveda obstajajo ljudje, ki delajo tudi za manj oziroma za več, pravi. Sobarice so plačane okoli 1000 evrov na mesec, natakarji od 1000 do 1700 evrov, delo v kuhinji se plača od 1000 do 2500 evrov, odvisno od znanja in izkušenj. Recepcija, animacija in spa od 900 do 1500 evrov. Sledilce je vprašala, čigav zaslužek je po njihovem mnenju konec sezone najboljši. Večina se je strinjala, da gre za natakarje.

@bojana_iz_vijetnama Odgovor na glavno pitanje, kolike su plate u Hrvatskoj. Ovako se otprilike kreću plate, ali naravno da ima ljudi koji rade i za manje i za više. Ovo je neki prosek. Koliko Vi zarađujete na sezoni i da li se isplati? #sezonskirad #sezonskiposao #hrvatska #posao ♬ light refreshing fun summer hawaii reggae latin song b(1451394) - TERAMURA SO

Bojana dela na Hrvaškem že četrto sezono in pravi, da je zadovoljna. Letos je v Vrsarju. "Ta poletja so med najlepšimi. Sezonsko delo ima dobre in slabe trenutke in včasih imaš vsega dovolj, ampak to mine. Ostanejo lepi spomini," njene izkušnje navaja portal Index.hr.

Opisala je klasičen urnik sezonca. "Delaš osem, deset, dvanajst ur na dan, kakor kdaj. En dan v tednu si prost in takrat se delovnemu mestu izogneš v širokem loku. Delo kot delo, mora biti opravljeno. Nisem navdušena, sem pa zadovoljna z zaslužkom." 

@bojana_iz_vijetnama 4 sezone u Hrvatskoj i to su mi neka od najlepših leta. Rad na sezoni ima i dobre i loše momente, i bude ti dosta svega ali i to sve prođe, a ostanu ti lepe uspomene. Pišite ako vas nešto zanima. #hrvatska  #sezona #sezonskirad #sezonskiposao ♬ Raw sound, summer! summer vacation! country(1408740) - Veil music

To, da hrano in namestitev zagotovi delodajalec, je edini način, da kaj prihraniš, je še priznala.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta