(VIDEO) Afričanka, ki živi na Reki: "Pri nas doma je to nekaj normalnega, na Hrvaškem pa je celo prepovedano"

D.Ži
14.08.2024 11:02

Simpatična Thadeka iz Južnoafriške republike na spletu deli podrobnosti iz svojega novega hrvaškega življenja, ki se v marsičem razlikuje od tega, ki ga je vajena v domovini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Thandeka pozorno spremlja življenje na Reki. 
Profimedia

Tiktokerica Thandeka iz Južnoafriške republike živi na Reki z možem Hrvatom in svoje vtise o življenju na Hrvaškem objavlja na svojem profilu @mrsgolubovic. V zadnjih videih je naštela kulturne šoke, ki jih je doživela ob prihodu na Hrvaško, in izpostavila eno stvar, po kateri se Hrvaška zelo razlikuje od njene domovine. 

"Na Hrvaškem je povsem normalno živeti s starši, v Afriki pa je to tabu tema. Pred kratkim sem prebrala članek, v katerem piše, da nekateri Hrvati živijo s starši do 36. leta. Če poveš partnerju v Afriki, da živiš pri starših ali da živijo v isti hiše in so ti sosedje - to je takoj rdeča zastava. To mi ni prav dobro jasno, ker se mi ne selimo in ne kupujemo hiš, živimo v najemu," je rekla.

@mrsgolubovic My parents chased me out after high school 😂 #croatia #cultureshock #livingwithparents ♬ original sound - Thandeka in Croatia

"Preprosto nismo navajeni živeti s starši. Vendar je tako lažje, ker vam potem ni treba plačevati najemnine in lahko prihranite denar. V Južni Afriki boste redko našli osebo, starejšo od 25 let, ki bi živela s svojimi starši," dodaja.

Nato je omenila nekaj, kar je v Južni Afriki povsem normalno, na Hrvaškem pa niti ni legalno.

"Gre za poligamijo. Za moške v Južni Afriki je povsem normalno, da imajo dve, tri, štiri žene. Vse je odvisno od tega, koliko denarja ima on. To je normalno, z več ženami lahko imaš veliko, srečno družino. Toda ženska, ki je bila prva, je moškemu dala dovoljenje, da ima ob njej še več drugih žensk," je pojasnila Thandeka.

Nedavno je dejala, da se ji zdi zelo čudno, da šole na Hrvaškem nimajo ograj. "Šole v JAR imajo ogromne ograje. So zaklenjene in zraven je varnostnik," je povedal tiktokerica. "Tu na Reki ni ograj okoli šol. Moža sem vprašala, zakaj otroci kar ne odidejo iz šole," je povedala in se na koncu nasmejala, njeni sledilci pa so v komentarjih zapisali, da je to nekaj normalnega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta