(FOTO in VIDEO) Prvak je okronan! Mura pokvarila štajersko čago in osvojila prvi naslov v klubski zgodovini

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.05.2021 21:54
Zadnja tekma sezone v prvi ligi se je v Ljudskem vrtu končala z zmago črno-belih
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Prvak je okronan! Nogometaši Mure so stopili na nogometni Triglav. Zmago so potrebovali, zmago so ujeli. S 3:1 je četa trenerja Anteja Šimundže premagala Maribor. Ljudski vrt je dočakal vrnitev navijačev, ne pa pokala državnih prvakov. Prvič v svoji zgodovini ga bo v svojo vitrino pospravila Mura.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek

Vrsta pred vhodom, harmonikar, vrvež na južni ploščadi, prekmurska delegacija na severu … Nekoč običajni, skoraj samoumevni prizori so se po dolgem premoru vrnili v mesto. Po 441 dneh je Ljudski vrt odprl vrata navijačem, 3500 si jih je tekmo sezone lahko ogledalo v živo. "Maribor," so potegnile viole, "Šampion!" so nadaljevali navijači na vzhodni tribuni. Hitro je postalo jasno, da se nogometno vzdušje vrača v deželo. Ne le zaradi (pre)dolgega covidpremora, tudi zaradi pomembnosti tekme je stadion pokal od energije. Pa pristaši črno-belih niso prav nič zaostajali. "Ti si naša ljubezen," je bilo glasno sporočilo Muri s severne tribune za gostujoče navijače.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

Prvi nalet je preživela, nato pa je Mura povsem umirila Maribor. In iskala svoje priložnosti. V 33. minuti jo je dočakala. Amadej Maroša se po protinapadu v kazenskem prostoru, obkrožen z branilci vijoličastih, ni dokopal do strela, je pa spravil žogo do Klemna Šturma. Bočni branilec Mure je udaril s 16 metrov, žoga se je odbila od Blaža Vrhovca, zmedla vratarja Ažbeta Juga in končala v mreži. S prvim golom sezone, šele drugim, odkar se je preselil na Fazanerijo, je 26-letnik Muro odpeljal v vodstvo.

"Ni predaje!" je bilo jasno sporočilo viol nogometašem Maribora. A ni dosti manjkalo, da bi druščina s Prekmurja na odmor odnesla še obilnejšo zalogo. Šla je po drugi gol, bila oškodovana za enajstmetrovko, ko je Vrhovec v kazenskem prostoru igral z roko, dočakala pa … gol na drugi strani. V zadnji minuti prvega polčasa je Maribor izenačil. Jan Mlakar je spretno sprejel podajo Matka, se obrnil in z močnim udarcem matiral Obradovića. S 14. golom sezone se je povzpel na vrh ligaške lestvice strelcev in vijoličaste vrnil na vrh lestvice.

Andrej Petelinsek

Murini poskusi z razdalje na začetku drugega polčasa niso bili natančni, precej bolj pa se je moral potruditi Obradović, da je projektil Matka s prostega strela odbil v kot. Bilo bi nenavadno, če se v sezoni preobratov ne bi zgodil še en zasuk. Do 75. minute so imeli vijoličasti lovoriko v rokah, v treh minutah pa so se sanje o 16. zvezdici razblinile.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

Mihael Klepač je več kot upravičil vlogo jokerja s klopi. Nino Kouter ga je zaposlil z odlično podajo, napadalni vezist črno-belih pa je z volejem še boljše zaključil, zadel za 1:2. Slavje na severu se še ni poleglo, ko je tudi Šturm, strelec prvega gola, dokazal, da še ni rekel zadnje. Potegnil je po levi strani, njegovo akcijo pa je s prekrškom v kazenskem prostoru ustavil Aleks Pihler. Luka Bobičanec je prevzel odgovornost, z močnim strelom enajstmetrovko spremenil v zadetek. Mura je v finiš odnesla prednost s 3:1. Preživela je zadnje poskuse vijoličastih. Ne s štajersko čago, s prekmursko veselico se je končal finale sezone prve lige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta