(FOTO) Nova zmaga brez prejetega gola za Karanovićev Maribor na neatraktivni tekmi v sončni Sežani

24.10.2021 16:45
Nogometaši Maribora so v Sežani z 1:0 premagali Tabor in se povzpeli na tretje mesto prve lige.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ognjen Mudrinski je znova zapravil priložnost na začetku tekme, nad srbskim napadalcem pa je bil storjen prekršek za enajstmetrovko.
Robert Balen

Tretje mesto Žana Kranjca v Söldnu je bil za nekaj deset navijačev pred Stadionom Rajka Štolfa, ki so z enim očesom spremjali finalno vožnjo veleslaloma, lep uvod v nadaljevanje športnega popoldneva. Ta v nogometnem delu v Sežani ni ponudil veliko, še četrta tekma v 14. krogu se je končala z izidom 1:0. Skoraj idiličen jesenski dan brez oblaka na nebu je popestrila šibka burja, ki so je Kraševci vajeni, Mariborčanom pa vsaj v prvem delu ni pomagala odpihniti ležernosti, ki je pri vijoličastih na ozkem igrišču v Sežani postala skorajda stalnica. Tokrat manj aktiven pristop ni bil usodno za Štajerce, ki so se po vodstvu krčevito branili. V prejšnjih dveh sezonah so na gostovanju pri Taboru 15-kratni državni prvaki trikrat visoko izgubili in enkrat močno slavili, ob zmagi s 4:0 v začetku leta jih je v Sežani vodil začasni trener Saša Gajser.

Osem mesecev kasneje Maribor znova vodi začasni trener, vršenje dolžnosti glavnega trenerja pri Radovanu Karanoviću traja nekoliko dlje kot pri dolgoletnemu pomočniku trenerja pri ekipi z mesta ob Dravi. Tudi dvainpedesetletni Karanović pa je proti Sežani na gostovanju vpisal zmago, kar v prvenstvu ni uspelo Darku Milaniču (4:1), Sergeju Jakiroviću (4:1) in Mauru Camoranesiju(3:1). Pod vodstvom Karanovića je Maribor slavil tretjič na petih tekmah, še vedno je neporažen, vijoličasti so povezali tri tekme brez prejetega gola, na štirih obračunih od petih gola niso prejeli. 

Robert Balen

Ob odsotnosti Nina Žuglja zaradi rumenih kartonov je Karanović na desno krilo postavil Martina Milca, na njegovo mesto pa Mirka Mutavčića. Toda manever trenerja rojenega v Drvarju ni dal rezultata, saj je že v 19. minuti Mutavčić zaradi poškodbe zapustil igro, Milec se je vrnil v obrambo, novo priložnost pa je dobil Malik Sellouki. Po skoraj pol leta je v prvi postavi znova zaigral Rok Kronaveter, 34-letnik se je za zaupanje oddolžil z golom z enajstih metrov. Mariborčan je dosegel prvi gol v sezoni in celo prvega letos, nazadnje je bil natančen 17. decembra 2020 proti Muri.

Robert Balen

Čeprav je Karanović pred "tradicionalno zahtevnim gostovanjem za Maribor", kot je označil tekmo v Sežani, dejal, da pričakuje zanimivo tekmo, je bila ta v večjem delu dvoboja vse prej kot to. V prvem delu so si vijoličastih priigrali več priložnosti, a le redke so bile nevarne. Izpostaviti velja poskus Ognjena Mudrinskega v 11. minuti ter vratnico Marka Alvirja v 32. minuti. 

Vijoličasti so povedli v 59. minuti. Mudrinskega je po dvoboju z Bongonguijem padel v kazenskem prostoru, sodnik Bojan Mertik pa je dosodil enajstmetrovko. Žogo je nemudoma v roke prijel Kronaveter in rutinirano premagal Jana Koprivca. V zaključku tekme so se vijoličasti predvsem branili, gostje so uspeli tudi zatresti mrežo, a je Bojan Mertik dosodil prepovedan položaj,

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta