(FOTO) Strelske vaje proti skromnemu Gibraltarju: Slovenija do visoke zmage v Kopru

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
04.06.2021 22:36
S 6:0 so varovanci selektorja Matjaža Keka odpravili 195. reprezentanco s Fifine lestvice
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Mlakar je svoj drugi nastp v članski reprezentanci oplemenitil s prvim golom.
FPA

Skromen nasprotnik, pričakovana zmaga. Slovenska nogometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Kopru premagala Gibraltar s 6:0.

Saj ne, da bi pred tekmo kdo dvomil o zmagovalcu – Slovenija, čeprav s premešano postavo, pač še vedno premore dovolj kvalitete, da je na dvoboju proti 195. reprezentanci Fifine lestvice, od leta 2013 polnopravnemu članu mednarodne nogometne družine, ki je v kvalifikacijah za svetovna in evropska prvenstva še brez točk, v vlogi absolutnega favorita -, prvi polčas pa je odpravil še zadnje pomisleke.

FPA

Tudi tokrat je selektor Slovenije Matjaž Kek premešal enajsterico. Jana Oblaka je med vratnicama zamenjal Vid Belec, v obrambi je priložnost dobil debitant Sven Šoštarič Karić, okrepljeno napadalno vrsto pa so ob kapetanu Josipu Iličiću sestavljali Luka Zahović, Jan Mlakar in Andraž Šporar. Če gostje ne bi imeli na golu Dayla Coleinga, bi bila prednost naše reprezentance pred polčasom še višja. Vratar Gibraltarja je dobro posredoval, ko je z roba kazenskega prostora udaril Leo Štulac. Še enajstmetrovko je preživel. Josip Iličić je, ko je Slovenija že vodila z 2:0, pred strelom z bele pike čakal, kam bo krenil Coleing, Iličić je čakal, v katero smer bo krenil Coleing, a se vratar Gibraltarja ni pustil prelisičiti, prebral je prvega zvezdnika Slovenije in suvereno ustavil ležeren strel.

Ničle tudi razpoložen vratar ni mogel zadržati. Kar je v 11. minuti začel Šporar, je s projektilom z 18 metrov nadaljeval Iličić, na 3:0 je s svojim drugim golom na tekmi, drugem po asistenci Zahovića, povišal Šporar, za varno prednost pred odmorom pa je s prvencem v članski reprezentanci poskrbel Mlakar. No, tudi vratar Slovenije ni bil brez dela. Ni dosti manjkalo, da bi Gibraltar izenačil na 1:1. Vid Belec mu je kar sam poklonil enajstmetrovko. Žogo je že imel v rokah, ko je ob njega butnil Graem Torrilla. Slovenski vratar ga je odrinil dovolj grobo, da je sodnik zapiskal. Se je pa Belec odkupil z ubranjenim kazenskim udarcem Kennethu Chipolini.

FPA

Tudi v drugem polčasu, ko je Kek na igrišče poslal še debitanta Žana Roglja, Benjamina Šeška in Sandija Lovrića, se slovenski juriš ni ustavil. Zahović je sestavil še tretjo asistenco, Iličić pa se je podpisal pod svoj drugi gol. Za 6:0 je po kotu najbolj spretno skočil Jon Gorenc Stanković, dosegel svoj prvi reprezentančni gol.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta