(INTERVJU) Rene Krhin: Igral sem v najboljših ligah, živel v prelepih mestih

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.09.2020 03:00

Nogometaš iz Jakobskega Dola pravi, da je imel srečo v življenju, a čeprav je zdaj brez kluba, se pri 30 letih še ne namerava upokojiti, ampak čaka pravo ponudbo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z družino so ponosni, da pomagajo k razvoju Jakobskega Dola. 
Tadej Regent

Najprej smo se z Renejem Krhinom sprehodili skozi kraj, pokazal nam je, kje je odraščal, v večstanovanjski hiši sredi Jakobskega Dola še zdaj živijo njegovi stari starši. Svojo hišo si je postavil kakšnih sto metrov stran. Na vsakem koraku je pozdravil koga iz kraja, na pijači pa smo se srečali v Baru 11, kjer je razstavljenih nekaj najpomembnejših dresov, ki jih je oblekel v pestri karieri. Pred meseci je praznoval 30 let, nogometne poti še ne namerava zaključiti, rad bi se še dokazoval, a je trenutno brez kluba.

"Dovolj je še časa za pametno ponudbo, čeprav se zdaj ne dogaja toliko prestopov. Če bi bila situacija normalna, bi bil kot prosti nogometaš za klube zelo zanimiv," je povedal. Vsak dan je na zvezi z agentom, ki mu zelo zaupa. To mu daje mirnost. Po letih v tujini je zdaj našel čas, da se več druži s prijatelji, družino. S kolegi iz Jakobskega Dola je šel v petek po našem pogovoru na koncert Vlada Kreslina v Maribor, dan kasneje si je v domačem kraju ogledal tekmo zadnje lige, njegov Jakobski Dol je premagal Prepolje. Ker se tam, na vaških igriščih, nogomet začne. "Dva novinca so pripeljali, pa sem klubu dal nogometne čevlje," pove otrok Nogometnega kluba Maribor, za katerega bi nekoč še rad zaigral.

Veliko pogosteje se sprehodite po Jakobskem Dolu zadnje mesece, kot ste to počeli prejšnja leta.
"Pred petnajstimi leti sem šel v Italijo in letos se je od takrat zgodilo prvič, da sem bil doma tri, štiri mesece. Po navadi sem prišel za božič, poleti sem kratek čas pred počitnicami namenil še reprezentanci, zato me doma ni bilo veliko. Te dni zato skušam čim bolje izkoristiti. Družim se s prijatelji, družino, babicami in dedki, hvala bogu so zdravi. Prija mi biti doma po dolgem času. Grem pa tudi po Sloveniji, punca je Francozinja in tu ji imam kaj pokazati. S staršema izkoristimo čas, se odpravimo do znamenitosti, ki jih niti jaz v preteklosti nisem imel priložnost obiskati. Res je lepo."

{instagram}https://www.instagram.com/p/CA_BMz2ADqa/{/instagram}


Kako se Slovenija zdi partnerki?
"Zelo ji je všeč. Živi v Parizu, prihaja z juga Francije, ne ustreza ji najbolj življenje v mestu. Vaško življenje ji zelo ugaja."


Trideset let ste praznovali 21. maja. Kako je bilo?
"Rojstni dan sem dočakal doma, ob polnoči so prišli prijatelji, sorodniki, družina, 30 do 40 jih je prišlo pred hišo, zabava je nato trajala celo noč, kot je to v navadi. Res je bilo lepo. Potem sem imel še eno praznovanje, v začetku junija, ki sem ga načrtoval že prej. Prava tridesetka."

{instagram}https://www.instagram.com/p/CAijq4kgpGc/{/instagram}

Mlada leta, kaj pa za vas pomenijo v nogometu?
"Nogometno mlad več nisem, to čutim včasih tudi na telesu po tekmah, s koleni imam nekaj težav. Ampak s pravilnimi pristopi znamo to olajšati in ni problemov."


Koronakriza je prekinila sezono vašega zdaj že nekdanjega kluba, francoskega prvoligaša Nantesa. Kdaj ste nazadnje trenirali z ekipo?
"Sredi marca smo prekinili s treningi, takrat smo šli v karanteno, rekli so nam, da se ne ve, kaj bo s francoskim prvenstvom. Dva meseca smo trenirali individualno, veliko je bilo teka. V začetku maja so sezono prekinili in nam dejali, da lahko gremo domov. Skoraj pol leta sem že torej brez treninga z ekipo, treniram pa vsak dan, pripravljen imam program, mislim, da sem fizično dobro pripravljen, čeprav to ni enaka pripravljenost, kot če bi treniral s soigralci."


Je travnata površina nižjeligaša iz vašega kraja dovolj dobra za vaš trening? Pred kratkim ste na spletu objavili fotografijo z nogometnega igrišča v Jakobskem Dolu.
"Trava in igrišče sta dovolj dobra, s prijatelji pogosto tam udarimo kakšno partijo, da ohranjam občutek z žogo. Pazimo, da ni duelov, da ne bi prišlo do poškodb. Vsaka minuta igre je koristna."

V Baru 11 je tudi njegova nogometna zgodba. 
Tadej Regent
Rene Krhin
Tadej Regent
"Najgrši spomin imam na tekmo proti najboljši Barceloni s Cordobo, takrat so v napadu za Barco igrali Neymar, Messi in Suarez, vezista sta bila Iniesta in Xavi. Mislim, da sem se dvakrat dotaknil žoge v celi tekmi"
Tadej Regent
"Jakob bo vedno moj dom, tukaj smo vsi kot ena velika družina. Tukaj živijo moji prijatelji, sorodniki, poznamo se vsi."
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.