(INTERVJU) Timi Max Elšnik: Mariboru bomo pokazali, kje mu je mesto

Borut Planinšič ml.
27.02.2021 08:30
Ker je Štajer'c in hkrati kapetan Olimpije, za nogometaša iz Zlatoličja derbi šteje dvojno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadnji derbi Timiju Maxu Elšniku ne bi mogel ostati v lepšem spominu. 
Robert Balen

Timi Max Elšnik ni tip, ki bi vam prodajal floskule, da je vsaka tekma enaka, da vsaka šteje tri točke. Ker je Štajer'c iz Zlatoličja hkrati kapetan Olimpije, zanj večni derbi velja vsaj dvojno: "Datum derbija si obkrožiš na koledarju in potem zadnje dni samo o njem razmišljaš. Okej, moji kolegi so v sredo še igrali in se nato skušali čim bolj spočiti, jaz sem počival zaradi rumenih kartonov in imel na voljo cel teden. Tako sem vsaj mislil. Potem pa sem bil na tekmi z Domžalami tako živčen, da bi v Stožicah najraje skočil dol na igrišče pomagat."

Olimpijina napoved derbija ni najboljša: brez gola je ostala proti Aluminiju in Domžalam.

"Ta čas nas rešuje obramba, naša štoperja in vratar so najboljši v ligi, na zadnjih šestih tekmah smo dobili en gol. Ne iščem izgovorov, ampak da se je ustavilo v napadu, je kriv tudi slab teren v Kidričevem, proti Domžalam pa je zaradi kartonov in poškodb igrala premešana ekipa. Precej igralcev se je zamenjalo pri nas, trener še ugotavlja, kaj je za nas najboljši sistem igre in kam koga postaviti. A na derbiju je vse to drugotnega pomena, tam zmagajo srce, želja, boj. Imamo kar nekaj igralcev, ki z eno potezo lahko odločijo derbi, zato me ni strah, da smo morda v krizi, ker dvakrat nismo dali gola."

Šokterapija vijoličastih? So se zbudili v za vas najbolj nepravem trenutku, bi raje srečali Camoranesija?

"Ne, na to ne gledamo tako. Šele čez nekaj časa, z novim trenerjem, bo jasno, ali so storili prav. Ja, 4:0 iz Sežane jih je dvignilo, to je to, si mislijo. Ali je res, bomo videli v soboto. Običajno so nas imeli za tiste, ki vedno iščejo trenerske rešitve. Mi smo vsaj menjali januarja in šli z Goranom Stankovićem skozi priprave. Menjati sredi sezone, po štirih tekmah, ni najboljše, prilagajanje traja in tekme so nonstop, da se nimaš časa uigravati. Ampak to je njihov problem. Mi iz Ljubljane proti Mariboru krenemo s ciljem, da mu pokažemo, kje mu je mesto."

Zadnji derbi, decembrski, vam ne bi mogel ostati v lepšem spominu. Pred tekmo ste pri 22 letih postali kapetan, dobili novo pogodbo do leta 2023, zmagali ste z 2:0 ...

"Takrat nismo bili v najboljši formi, mnogi so nas odpisali, a smo igrali fenomenalno. Potrdili, kako neugodni smo za Maribor. Ampak od zadnjega derbija se je precej spremenilo, rošade so bile na obeh straneh. Mi gremo zmagat, da pokažemo avtoriteto, da smo najboljši v državi. Bo pa tekma zame spet imela dodaten pomen - že čez slab mesec v Ljudskem vrtu igramo evropsko prvenstvo, zame je to lahko super generalka. Škoda le, da ni gledalcev."

Kaj so vam pripravili doma, v Zlatoličju in okolici, kjer vendar velja vzklik Maribor, šampion?

"Na nedeljsko kosilo pridem domov na dva tedna, če nimamo takrat tekme. Moji domači in dobri prijatelji so seveda vsi zame. Pri drugih je že nekaj zbadanja, a nič nesramnega. Kakšna stava pade, kar je super, ker jih imam potem pravico zafrkavati. Ampak se mi zdi, da zadnje čase precej navijačev čaka, da se Maribor prebudi. Saj ne, da bi mu obrnili hrbet, le takega zanosa ni čutiti. Če bi bilo to pred štirimi leti, uh, bi bila drugačna zgodba."

Boste v tej sezoni nadoknadili, kar ste izgubili v prejšnji? Na zadnji tekmi v Celju, na vse ali nič, bi vam zmaga dala naslov prvaka. Dva gola ste zabili, pa se je končalo z 2:2 in vam je ostalo - nič.

"Lani sem se vrnil v Slovenijo z namenom, da postanem prvak. Preden grem verjetno nazaj v tujino, hočem z Olimpijo to doseči. Tiste tekme s Celjem se niti nočem preveč spominjati. Dva komada daš, pa ni dovolj. Zato je zame to sezona maščevanja. Da damo navijačem, česar jim nismo dali v Celju. Kot kapetan, kot eden od liderjev Olimpije, moram ponesti ekipo. Trener verjame v nas, sami verjamemo vase, v soboto moramo narediti korak k naslovu prvakov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta