(KOMENTAR) Maribor daleč od šampionskega, zdravljenje je nujno

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
10.07.2020 15:23

S štirimi klofutami v Sežani se je Maribor izločil iz (tro)boja za naslov prvaka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Odmislimo teorijo, poletja, ko se število na koledarju zaključuje s sodo cifro, so očitno rezervirana za ljubljanska nogometna slavja. Pardon, za nemariborska nogometna slavja. Nogometaši iz Ljudskega vrta lahko do konca sezone le še razblinijo celjske sanje o prvi lovoriki v samostojni državi, vrh lestvice, ki ga drži prebujena in razigrana Olimpija, je za njih predaleč. Verjetnost, da se vijoličasti v zadnjih štirih krogih zavihtijo na prvo mesto, so povsem enake tistim, da jim avgust v Evropi spelje trenutno četrti Aluminij. Ne le zaradi razlike v točkah.
S štirimi klofutami v Sežani se je Maribor izločil iz (tro)boja. Tabor, ki se bori za preživetje, s težavo pokriva sprotne stroške in se resno sprašuje o regularnosti lige, je bil ob zaspani, luknjasti in brezvoljni mariborski zasedbi videti kot druščina velemojstrov iz lige prvakov. Že drugič v sezoni! Sergej Jakirović je trčil ob težavo, ki jo je v prvem delu sezone neuspešno odpravljal že Darko Milanič. Maribor nima šampionske ekipe. Načrt, ki so ga omočila prilagojena pravila po epidemiji, da bo kvantiteta, širok izbor igralcev, prinesla kvaliteto na igrišču, se je izjalovil, tudi malha, iz katere je 42-letni vratar vlekel čudežna posredovanja za krpanje lukenj v obrambi, 36-letni napadalec pa odrešilne gole, se je izpraznila.

Tadej Regent
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta