Matjaž Kek bo moral izbirati: Dinamo ali reprezentanca

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
09.07.2020 21:14

Zagrebški nogometni velikan je vrgel trnek za edinim trenerjem, ki je prekinil njegovo vladavino na Hrvaškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nič kaj rožnato leto za nogometno Slovenijo. Ostala je brez spektakla, tekme proti evropski prvakinji Portugalski, zdaj pa naj bi naša reprezentanca izgubila še selektorja. Zagrebški Dinamo, ki od ponedeljka, ko je odslovil Igorja Jovičevića, išče novega trenerja, je vrgel trnek za Matjažem Kekom. Sportske novosti so poročale, da Zagrebčane od dogovora z Mariborčanom ločijo le še detajli. "Matjaž Kek je naš prvi izbor za trenerja in pogovarjamo se z njim. Menimo, da bi z njim naredili dodaten korak - zadržali dominacijo na Hrvaškem in bili konkurenčni v Evropi," je poročanje medijev potrdil član uprave in prvi operativec kluba Krešimir Antolić.

Nezdružljiva stolčka

Za domnevno selitev selektorja članske reprezentance čez mejo so v Nogometni zvezi Slovenije (NZS) izvedeli iz medijev. Se pa je Kek včeraj sestal s predsednikom Radenkom Mijatovićem in ga tudi uradno obvestil, da ima na mizi ponudbo. Kot so nam sporočili iz NZS, ta še ni sprejeta, več pa naj bi bilo znano v prihodnjem tednu. Da bi 58-letnik ob Dinamu vodil še Slovenijo, ni možno, je zatrdil predsednik NZS Radenko Mijatović, ki upa, da Štajerca ne bo premamila ponudba čez mejo, delo z našo izbrano vrsto si je začrtal dolgoročno.

Andrej Petelinšek

Zagrebčane s prestola vrgel le - Kek

Zagrebški modri vidijo v nekdanjem kapetanu in trenerju mariborskih vijoličastih strokovnjaka, ki lahko odgovori na visoke zahteve, obdrži Dinamo na hrvaškem prestolu, uveljavi igralce iz domače nogometne šole, z njihovimi prodajami v tujino polni klubsko blagajno, povrhu pa še uspešno tekmuje v Evropi. Zmage na domači fronti so nujne, niso pa dovolj, da bi trener mirno spal. Na le na Hrvaškem, s petimi uvrstitvami v skupinski del lige prvakov v zadnjem desetletju in lanskim prebojem do osmine finala evropske lige je Dinamo prevzel še primat najuspešnejšega kluba v regiji. Absolutnega vladarja hrvaškega nogometa, kot ga je sam poimenoval, je v zadnjem poldrugem desetletju zamajal le … Kek! Pet let in pol je vodil Rijeko, jo leta 2017 odpeljal do prvega naslova državnih prvakov v samostojni državi, osvojil pa je še dva pokala.

Le še korak naj bi ločil Matjaža Keka, da združi moči s Petrom Stojanovićem. 
Andrej Petelinšek

Strah pred napačnim korakom

Nenad Bjelica bi najbrž še bil na klopi Dinama, če ne bi bilo koronavirusa.
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta