Peklenski april? Muraši so nared

Andrej Bedek Andrej Bedek
29.03.2019 19:23

Do 5. maja čaka Prekmurce deset tekem, a sporočajo, da so nared za divji ritem, ki se jutri začne z Aluminijem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pet golov od desetih v sezoni je zabil Aluminiju Rok Sirk. 
Aleš Cipot

Trener Mure Ante Šimundža je jasen kot vedno: "Že zimske priprave so bile namenjene temu, ritma smo se zavedali. Menim, da smo pripravljeni, pravzaprav moramo biti pripravljeni." Čeprav ima klub iz Fazanerije od nedelje do 5. maja, kot pravi njegov strateg, deset težkih preizkušenj, niso prižgali alarma. Lani so bili v ritmu druge lige, redko so bile tekme ob sredah ali četrtkih, zdaj je divji ritem sreda-nedelja na sporedu v I. SNL.
V nedeljo v Prekmurju Aluminij, v sredo v Maribor na pokalno tekmo in prvo aprilsko nedeljo v Novo Gorico - to so le prvi trije obračuni črno-belih pred vrati. Reprezentančna pavza je prišla prav, izkoristili so jo. "V prvem delu premora za počitek, v drugem za priprave. A program dela smo začrtali že pred spomladanskim delom prvenstva," je dejal Šimundža.
S Kidričani so Sobočani jeseni odigrali dve tekmi in obakrat zmagali. Avgusta je Rok Sirk doma zabil "trojček" (3:2), novembra v Športnem parku Kidričevo je Mura zmagala z 2:0. Kdo je zadel? Dvakrat Sirk. To je polovica vseh golov, ki jih je v tej sezoni potisnil v mrežo nasprotnikov. "Zmagi proti Aluminiju sta za nas zaključeni zgodbi, to je preteklost. Aluminij je v zimskem premoru doživel nekaj sprememb, nedeljska tekma gotovo ne bo lahko tekma," je povedal strateg Prekmurcev. Nedeljska tekma bo tretja pod žarometi doma, premiera je bila 2. marca proti Domžalam (0:0). Šimundža ne more iz svoje kože: "Fantje so že prej igrali nočne tekme. Morda je bila prva v Murski Soboti, to mesto si nekaj takega nedvomno zasluži, nekaj posebnega, ampak v nedeljo bo tekma kot vsaka druga. Če bomo vanjo vložili vse, pozitiven rezultat ne bi smel izostati." Morda žarometov niti ne bo treba prižgati, ura se bo premaknila, je bilo pa že v četrtek prodanih vsaj tisoč vstopnic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta