(POGOVOR) Kapetan Mure: To je možno samo v Prekmurju, tu imamo najboljše navijače, ljudje imajo res radi nogomet

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.06.2020 07:01

Za nogometaša, rojenega v Murski Soboti, je zagotovo čast, da je kapetan članske ekipe Mure. Ko v postavi prekmurskega prvoligaša ni Alena Kozarja, nalogo prvega med enakimi prevzame Žiga Kous, bočni branilec mlade ekipe, v kateri je s 27 leti med bolj izkušenimi. Tudi zato, ker je pred povratkom v Mursko Soboto julija 2017 igral še za dva slovenska prvoligaša - Celje in Domžale. Skupno je v prvi ligi igral na 165 tekmah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Cipot

V tej sezoni je nekdanji mladinski reprezentant v prvi ligi igral na petnajstih tekmah in se trikrat izkazal z asistenco. Po sobotni pripravljalni tekmi proti Dobu, ki so jo Prekmurci dobili s 4:0, ni skrival nasmeška, ko smo ga vprašali, ali že nestrpno pričakuje nadaljevanje prvenstva. "Rezultat prijateljske tekme je vzpodbuda za nadaljevanje prvenstva. Obetamo si pravo borbo," je dejal Kous.
Prekinitev prvenstva se je zgodila po petih odigranih krogih prvoligašev v spomladanskem delu sezone. "Cel svet se je ustavil, ni se zgodilo samo nam. Bilo je zelo čudno, ker nismo vedeli, kako naprej," se spomni dogajanja pred tedni, a motivacije za treniranje, tudi po individualnem programu, mu ni zmanjkalo, pravi. "Vedeli smo, kaj nas čaka, če se bo liga nadaljevala. Vseeno smo v polfinalu pokala, smo na petem mestu v ligi in marsikaj lahko dosežemo." Nogometaši so dobili načrt priprav kondicijskega trenerja in prijeli so za delo.
Kous ocenjuje, da je odlično fizično pripravljen: "Glede fizične pripravljenosti ne moremo narediti kaj več. Zadnji teden so v ospredju taktične priprave, šablone, priprave na nasprotnika." Kous pozdravlja novost petih menjav na ekipo do konca prvenstva: "Ta odločitev je dobrodošla. Upam, da ne bo težav zaradi poškodb v nadaljevanju prvenstva. Vemo, da so bile priprave krajše."

Kous si v zaključku sezone obeta pravi boj.
Aleš Cipot
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.