Rijeka predstavila novega trenerja. Agent Simona Rožmana pogosto sodeluje z Mariborom

M.D.
01.03.2021 12:05
Hrvaški portal Index poroča, da bo na klopi Rijeke Simona Rožmana, ki ga povezujejo s prevzemom Maribora, nasledil nekdanji trener Lokomotive Goran Tomić.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Rožman se je minuli vikend poslovil od Rijeke.
Foto Hnk Rijeka

V soboto je Simon Rožman po porazu s Hajdukom ponudil odstop, ki ga je vodstvo Rijeke sprejelo, čeprav so Rečani nekaj dni pred tem aktivirali podaljšanje pogodbe s 37-letnikom do leta 2024. Bivši trener Lokomotive Goran Tomić je bil že v nedeljo na Rujevici, danes pa naj bi 43-letnik podpisal pogodbo z Rijeko.

Šibeničan je zagrebško Lokomotivo v pretekli sezoni popeljal do drugega mesta v hrvaški ligi in kvalifikacij za ligo prvakov, strokovno pot bi moral nadaljevati na Kitajskem, pri prvoligašu Guangzhou Cityju bi naj nasledil Giovannija van Bronckhorsta, a zaradi težav s koronavirusom do tega ni prišlo, vizo so mu zaradi prebolele bolezni zavrnili. Trenerske izkušnje je že pred tem nabiral na Kitajskem in v hrvaškem nogometu, vodil je denimo Šibenik in Istro. Kot nogometaš si je kruh služil v domačem prvenstvu, v Avstriji, Belgiji, Italiji, Grčiji in na Kitajskem. 

V prejšnji sezoni je Tomića v finalu pokala premagal prav Rožman z Rijeko, nekdanji napadalec pa naj bi bil dolgoročna rešitev na klopi kluba s Kvarnerja.

Simon Rožman je delo na Reki začel septembra 2019, ko je nasledil Igorja Biščana, nekdanji trener Olimpije je takrat prevzel hrvaško izbrano vrsto do 21 let. Nogometni strokovnjak iz Štor je v prvi sezoni z Rijeko osvojil hrvaški pokal in bil tretji v prvenstvu, poleti pa se je iz kvalifikacij za evropsko ligo prebil do skupinskega dela tega tekmovanja. Rožman je eden od kandidatov za mesto novega trenerja pri Mariboru. Dodajmo, da je njegov agent Amir Ružnić, ki z vijoličastimi dobro sodeluje, med trenerji sta pod njegovim okriljem tudi dva nekdanja snovalca taktike pri Mariboru, Sergej Jakirović in Darko Milanič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta