Sergej Jakirović: Lahko se bojimo, da je naslov izgubljen, a lahko še dokažemo, da je za nami le slab dan

Uroš Gramc Uroš Gramc
11.07.2020 10:15

Mariborčani so zgolj še teoretično v igri za zmago v prvenstvu, proti Celju bodo jutri skušali dokazati, da jim je na Krasu le šlo vse narobe

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Trener Maribora Sergej Jakirović se je po porazu v Sežani pogledal v ogledalo: "Lahko se bojimo, da je naslov izgubljen. Če na takšnih tekmah ne zmagujemo, je neumno razmišljati o naslovu prvaka." Zdaj lahko vanj verjamejo le še največji sanjači, saj jim ga ob vseh štirih zmagah do konca prvenstva prinašajo zgolj vsaj tri ničle Olimpije. In vmes je še Celje ... Ob Taboru moštvo, ki je vijoličastim v tej sezoni povzročilo največ sivih las. Oboji (in še Triglav) so jih kar dvakrat porazili, Kraševci so jim dopustili zgolj štiri točke, grofi, ki v nedeljo prihajajo v Ljudski vrt na zadnji obračun, pa še eno manj.

Trener začuden, da so tako padli

"Ves čas smo se dvigovali, derbi celo odigrali najbolje, si proti Muri dvignili samozavest, zato me čudi, da smo tako padli," je dejal Jakirović, ki so se mu na Krasu izjalovile prav vse poteze, ki bi morale prinesti zasuk na boljše. "Dobro smo začeli in zadeli, kar bi nas moglo dvigniti, vendar smo še v isti minuti dobili gol in smo postali nervozni. Teren v Sežani nam ne ustreza, kot da je zaklet ... Sem vedel že pred tekmo, da Maribor tam dolgo ni zmagal."

V prvem obračunu pod Kalvarijo so vijoličasti potrdili vlogo favorita.
Andrej Petelinsek

Mešanović: Vsak strel jim gre v gol

V nedeljo lahko s še eno slabo predstavo Celju omogočijo, da ostane v boju z Olimpijo, če so že sami izpadli. "Težka tekma bo. Že ves čas govorim, da ima Celje enakopravno možnost, da postane prvak. Mi jim bomo to mogoče preprečili, čeprav se nanje ne oziramo, gledamo le nase. To je hkrati tudi priložnost, ko je za nami slab dan in se poskušamo vrniti k zmagam." A za kaj takega bo treba zaustaviti izjemen napad gostov, Olimpija ga je na vrhu prehitela šele s točo golov v zadnjih dveh tekmah. "To je dejstvo, številke ga potrjujejo. Pazljivi moramo biti, če jih zapremo, imamo dobre možnosti za zmago. Cela ekipa je dobra, poznam vse igralce, sploh hrvaške, vem, kaj zmorejo," je dejal Jakirović.

Grega Wernig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta