Simon Rožman naj bi odstopil z mesta trenerja Maribora, v klubu pravijo, da bo dan pred tekmo z Muro vodil moštvo na treningu

18.09.2021 11:55
Protislovje informacij iz Ljudskega vrta dan pred štajersko-prekmurskim derbijem. Najprej neuradna vest, da po šestih mesecih Simon Rožman zapušča najtrofejnejši slovenski klub. Nato uradni odgovor iz kluba, da bo 38-letnik danes ekipo vodil na treningu in na tekmi z Muro.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na 22 tekmah na klopi Maribora je Simon Rožman zbral deset zmag, tri remije in devet porazov
Andrej Petelinsek

Z odstavitvijo Aleša Kačičnika, najtesnejšega sodelavca Simona Rožmana v trenerski karieri z mesta pomočnika trenerja, se je v Ljudskem vrtu začela kalvarija, ki je vrhunec dosegla dan pred tekmo vijoličastih z aktualnimi prvaki iz Murske Sobote. Neuradno smo izvedeli, da je strokovnjak iz Štor, ki je marca s 15-kratnimi državnimi prvaki podpisal pogodbo do poletja 2024, v noči na soboto odstopil z mesta glavnega trenerja. Informacijo smo preverjali tako pri klubu kot Rožmanu, a uradnega odgovora okoli opoldneva še nismo dobili. Da je bilo v pisarnah Ljudskega vrta v zadnjih 24 urah burno, smo izvedeli od več zanesljivih virov. Okoli 13. ure smo iz kluba dobili uradno informacijo, da bo Rožman ekipo vodil na sobotnem treningu pred obračunom z Muro, pravtako na tekmi z aktualnimi državnimi prvaki. 

V petek opoldne je Rožman sodeloval na medijskem terminu vijoličastih pred štajersko-prekmurskim derbijem in dejal, da želi z moštvom popraviti vtis po katastrofalnem porazu Maribora v nedeljo proti Aluminiju, ki je v šumi slavil s 3:0, na sedmih tekmah pred tem pa dosegel le dva gola. O sodelovanje z novim pomočnikom Radovanom Karanovićem ni želel govoriti, saj da je to preuranjeno. Je pa 38-letnik poudaril, da je delovna vnema na treningih dobra. Športni direktor Marko Šuler je v sredo za spletno stran kluba dejal, da verjame v trenerja, a ni skrivnost, da so se odnosi med Korošcem in glavnim trenerjem v zadnjih mesecih skrhali. 

Pri vodji mladinske šole vijoličastih Sebastijanu Harcu smo preverili informacijo, če bo v sodelovanju z novim pomočnikom trenerja Radovanom Karanovićem vodil Maribor na tekmi z Muro, kot je poročalo Delo, Harc nam je to zanikal.

Rožman je bil v preteklosti še trener Celja, Domžal in Rijeke. Maribor je vodil na 22 tekmah, vpisal je deset zmag, tri remije in devet porazov. 

Več sledi ... 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta