Simon Rožman je po odhodu najtesnejšega sodelavca ranjen, a ne zlomljen

10.09.2021 19:23
V nedeljo ob 20.15 bo Maribor v Kidričevem igral proti Aluminiju, edini ekipi brez zmage v prvi ligi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kidričevo - nogomet NK Aluminij in Nk Maribor - Simon Rožman (foto: Saso Bizjak)
Saso Bizjak

V Ljudskem vrtu so le uradno potrdili, da Aleš Kačičnik po odločitvi kluba ni več pomočnik trenerja Simona Rožmana. Kdo bo nekdanjega nogometaša Maribora zamenjal, uradno še ni znano. Rožman spremembe ni želel komentirati, vsaj v prvih minutah novinarske konference je deloval melanholično, na vprašanje, kako pomemben je bil Kačičnik za njegovo delo, pa je odgovoril: "Vsak trener ima ob sebi ljudi, ki ti dajejo stvari, ki jih želiš. V življenju pride do različnih trenutkov. Dolgi rok - ali pa kratki - bo pokazal smer naše strokovne ekipe." Na vprašanje, ali bo njegovo delo oteženo, je odvrnil: "Če si ranjen, ne smeš biti zlomljen. Na tak način funkcioniram. Kar se je zgodilo, se je. Knjiga se na eni strani zapre, pred nami pa je zdaj zelo pomembna tekma. V gosteh se želimo pokazati v dobri luči. V tem trenutku so za nas točke zelo pomembne."

​V zadnjih dveh tednih je bilo veliko poudarka na individualni taktiki, na moštveni manj, ker je bilo na treningih 15 nogometašev - sedem jih je bilo v reprezentanci -, dobrodošla je bila tudi osvežitev v kondicijski pripravi, je pojasnil strokovnjak iz Štor. "Zadovoljen sem z delovno vnemo in pristopom. Na prijateljski tekmi smo dobili odgovore, kaj bo še treba narediti. Kot smo napovedali, bo potrebno ogromno potrpežljivosti in dela, da bi prišli na nivo, ki si ga želimo. Ostale stvari niso v moji domeni," je dogajanje v reprezentančnem premoru opisal Rožman.

V minulih dneh so se v Mladinsko 29 vračali reprezentanti, danes dopoldne v Mariboru še ni bilo člana izbrane vrste Konga Antoina Makoumbouja, kar je pomemben podatek, saj ima trener težave z naborom igralcev na sredini igrišča. Zaradi rdečega kartona ne sme igrati Blaž Vrhovec, zaradi poškodbe pa bo dlje časa odsoten Aleks Pihler. Obdobje po reprezentančnem premoru je po Rožmanovih besedah posebno: "Ekipe poskušajo menjati sisteme igre in razporeditev igralcev. Verjetno naredijo analizo napak, ki so se dogajale. Temu primerno je otežena priprava na nasprotnika."

Maribor od maja 2017, ko si je v prvenstvu že priigral naslov, v Kidričevem ni izgubil, na nedeljski tekmi je cilj proti zadnji ekipi lige, ki na sedmih tekmah ni slavila in je dosegla le dva gola, zmaga. "Na gostovanjih moramo biti boljši, kot smo bili do sedaj," je odločen Rožman. "Aluminij je zelo kompakten v svojem bloku v formaciji 5-4-1, težko prejme zadetek. Na drugi strani se osredotočajo na igro dolgih žog na napadalca, iščejo protinapad, tu so še prekinitve. Na to se pripravljamo," je tekmece analiziral 38-letni trener.

Nino Žugelj je vesel, da mu v Mariboru zaupajo.
Grega Wernig

Eden od sedmerice reprezentantov med vijoličastimi je tudi Nino Žugelj, ki je vesel izkušnje v selekciji Slovenije do 21 let in zadovoljen, da je bil v začetku sezone od strokovnega štaba Maribora deležen zaupanja. Pravi, da imata tako on kot ekipa veliko prostora za napredek. Odhod Kačičnika je sprejel brez posebnosti: "Odločitev smo sprejeli, kot je treba. Igralci smo tega navajeni. Osredotočiti se moramo nase, in če bomo upoštevali navodila trenerja, se lahko nadejamo dobrih rezultatov."

Na treningih in prijateljski tekmi je lahko Rožman spoznal zadnja novinca, napadalca Ognjena Mudrinskega in krilnega napadalca Malika Sellouki​ja. "Prijateljska tekma je nakazala, da lahko vsi igralci v kadru dobijo priložnost in si jo morajo izboriti. Zagotovo je novincu težko, ko so določene stvari že nastavljene. Te fante želimo čim prej priključiti." Mudrinski naj bi bil glavna okrepitev v napadu, a še ni optimalno pripravljen, pravi Rožman: "Zadovoljen sem z njim. Poznam ga iz hrvaške lige. Zagotovo mu trenutno še nekaj manjka, cele priprave je bil brez tekme, v prejšnjem klubu niso več računali nanj. Ni še v optimalni formi, vemo pa, kaj lahko od njega pričakujemo. Verjamemo v njegovo kvaliteto, čez določeno obdobje lahko pomeni za nas okrepitev."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta