Simon Rožman po porazu v Kidričevem: "Navijači so upravičeno nezadovoljni"

13.09.2021 07:55
Maribor je na osmi prvenstveni tekmi tretjič izgubil, sinoči so bili s 3:0 od vijoličastih boljši Kidričani, ki so pred tem na sedmih obračunih zadeli le dvakrat.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Rožman je dejal, da dogajanje v pisarnah Ljudskega vrta v preteklih dneh ni vplivalo na njegovo pripravo na tekmo z Aluminijem. 
Andrej Petelinšek

Vijoličasti so imeli priložnost, da se povzpnejo na drugo mesto, s čimer bi se strasti v Ljudskem vrtu po burnem dogajanju v prejšnjem tednu, ko so 15-kratni državni prvaki odslovili najtesnejšega sodelavca trenerja Simona Rožmana, vsaj za nekaj časa umirile. Toda do sinoči zadnji Aluminij je odčital lekcijo Rožmanovi četi, vodilni Koper pa je še povišal prednost pred zasledovalci. S tekmo manj imajo Primorci šest točk več od Olimpije, Brava in Maribora, vse tri ekipe so v 8. krogu prve lige izgubile. 

Po visokem porazu s 3:0 v Kidričevem je trener Simon Rožman v neposrednem prenosu tekme na Sportklubu takoj pojasnil, da o njegovi usodi na klopi vijoličastih odločajo njegovi nadrejeni: "To ni moja stvar, to je stvar kluba. Že od prvega dne smo postavili projekt. Rezultatsko zagotovo nismo tam, kjer bi si želeli biti, je pa prvenstvo maraton. Pred nami je še veliko tekem. Želimo si to dokaj kvalitetno podobo podkrepit še z zadetki, imeti večjo individualno odgovornost v obrambi in po tem lahko pričakujem tudi boljše rezultate."

Po tekmi je na novinarska vprašanja odgovarjal trener Maribora Simon Rožman.

O dobrem začetku tekme in slabem nadaljevanju: 
"Ekipi sta bili zelo podobni v želji in energiji. So se pa oni predstavili v kvalitetnejši luči v doseganju golov. Res smo dobro začeli, vedeli smo, da bo gol tekmo usmeril v eno ali drugo smer. Imeli smo izrazite priložnosti, težko bi si pripravili boljše. Gol pa smo dobili v času naše dominance, tekma je šla v neželeno smer."

Kaj je posledica zapravljenih priložnosti?
"V slovenski ligi je problem realizacija. Ko pa ekipa doseže prvi gol, se pogosto postavi v obrambni blok in težko je to izigrati. Enako je bilo na tej tekmi. Normalno je, da si nato nasprotnik pripravi nekaj priložnosti iz protinapadov. Tekma ni šla po naših željah. Kvaliteta zaključka more biti na višji ravni."

Je Mudrinski prehitro dobil priložnost?
"Obema napadalcema smo v tej sezoni dali dovolj priložnosti, zato smo zdaj poskusili z Mudrinskim ter njegovimi izkušnjami in postavitvami izkoristiti nek voljni moment, a se je tudi to izkazalo za neuspešno."

O napaki Milca pri prvem golu:
"Kopija gola s tekme z Olimpijo. Ogromno je individualnih napak med branjenjem, vsaka nas kaznuje in sigurno je to segment, ki ga bo treba popraviti, igralci pa morajo prevzeti odgovornost."

So napake posledica ležernosti?
"Težko rečem. Mislim, da sta bili želja in agresija na zavidljivi ravni, kar smo si želeli. Se pa moramo vsi skupaj zavedati, kaj ta dres pomeni in zakaj navijači hodijo na tekme. Odnos po drugem golu ni bil takšen, kot bi si želel. S fanti skušamo zadržati mirnost, jih spodbujati. Verjemite mi, da so bili v tem delu tekme že frustrirani."

O reakciji navijačev, ki so izrazili nezadovoljstvo:
"Upravičeno nezadovoljstvo. Ekipa z visokimi ambicijami nasprotniku ni pokazala razlike v kvaliteti."

Koliko je zaradi rezultatov frustracij pri vas?
"Ko smo se lotili tega dela, smo vedeli, kakšna je pot. Vedel sem, s kakšno ekipo smo začeli prvenstvo. O tem je bilo povedanega že marsikaj. Še vedno verjamem v fante, na treningih izpolnjujejo vse naloge, kot je treba. Je pa liga izenačena, razlik v kvaliteti ni. Ekipa, ki prva doseže gol in je na energetsko višjem nivoju, dobi tekmo. Liga je zanimiva."

Je dogajanje v pisarnah v Ljudskem vrtu vplivalo na ekipo?
"Ne, ne vem. Na mojo pripravo definitivno ne. Priprava na tekmo je bila temeljita, igralci so dobili dovolj informacij."

Je vam in ekipi športni direktor po tekmi že povedal svoje mnenje o videnem?
"Ne."

O težavah s kadrom (manjkajo zadnji vezni, zbolela sta dva leva bočna branilca):
"Na zadnjem treningu sta odpadla dva igralca. Priprava gre v eno smer, na tekmo moraš v drugo smer, a to je nova sedanjost."

Zakaj v kadru brez Vipotnika, na klopi pa Kotnik?
"Na voljo smo imeli 21 fantov, odločil sem se, da imamo tri napadalce. Odločil sem se, da bi Sirk lahko ob zaključku tekme pomagal, a ni uspelo."

Kaj narediti, da bi premagali Muro prihodnjo nedeljo?
"V prvi vrsti se mora vsak pogledati v ogledalo. Stvari, ki se nam dogajajo ob prejemanju golov, se ponavljajo. To ni stvar treninga. Na drugi strani pa moramo ekipo umiriti pri realizaciji, ker ta na zadnjih tekmah ni na nivoju za NK Maribor."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta