Slavje Domžal v nenormalni vročini na Fazaneriji, novinca v ligi sta se razšla brez golov

M.D.
28.06.2020 20:46

Sežanski Tabor je prekinil niz šestih zmag Brava, so pa Ljubljančani ob rezultatu 0:0 na Krasu ostali neporaženi na enajsti tekmi zapored, kar je novi rekord sezone. Nazadnje so izgubili na mestnem derbiju z Olimpijo 1. decembra lani. Mura je po sredinem slavju v pokalu sinoči na Fazaneriji izgubila proti Domžalam z 0:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Muraši so bili bolj nevarni, gol pa so dosegli Domžalčani.
Tadej Regent

Tabor Sežana - Bravo 0:0
Mauro Camoranesi je moral že v 3. minuti zaradi poškodbe zamenjati Dina Staničiča, a Kraševci so bili kljub temu večji del prvega polčasa boljši tekmec. Vratar Brava Igor Vekić se je izkazal v 19. minuti, ko je z 18 metrov sprožil Rodrigue Bongongui, ki je igral zadnjo tekmo za Tabor, saj se seli v Izrael k Hapoelu Haderi. Bravo je skoraj ves drugi polčas na Stadionu Rajka Štolfe igral z nogometašem več, drugi rumeni karton je v 49. minuti prejel Mario Zebić. V 61. minuti so gostje prišli do največje priložnosti, ko je po strelu Aljoše Matka vratar David Šugić spremenil smer žoge, da je ta zadela prečko. V 80. minuti pa je za gostitelje Denis Kouao zadel vratnico. "Moramo biti zadovoljni s točko, čeprav smo imeli priložnosti in igrali dobro," je dejal nogometaš Tabora Antonio Azinović. Trener Brava Dejan Grabić je priznal, da so v Sežano prišli po tri točke in priključek k zgornjemu delu lestvice, a so vsaj ohranili prednosti pred Kraševci.

Mura - Domžale 0:1
V Murski Soboti se je razbremenjena Mure dobro upirala Domžalam, ki se borijo za obstanek v prvi ligi. Prekmurci so si priigrali priložnosti, edini gol na tekmi pa je v 76. minuti dosegel 22-letni napadalec Domžal Arnel Jakupović, kar je bil šesti gol Avstrijca v prvenstvu. "Ogromno nam pomenijo te točke. Vročina je bila nenormalna, videlo se je, da je Mura razbremenjena zaradi osvojenega pokala, zato so bili tudi bolj nevarni," je za Planet TV dejal trener zmagovalcev Dejan Djuranović. Da so bili nevarni, se je strinjal tudi trener Prekmurcev Ante Šimundža: "Ogromno priložnosti smo si priigrali, na žalost žoga ni hotela v mrežo." Mariborčan na delu v Murski Soboti je ocenil, da se jim utrujenost po pokalnem slavju ni poznala: "Več smo tekli kot Domžalčani, bili smo boljši. Imeli pa smo tudi nesrečo pri golu." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta