Aljo in Aleksa združujeta ljubezen in glasba

23.08.2021 06:40
Alja Družovec in Aleks Fras, oba prihajata iz Benedikta, nam sporočata, da naj, ne glede na razmere, zaupamo vase in v dobro.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alji Družovec in Aleksu Frasu sta med zaprtjem javnega življenja manjkali družba sošolcev in razlaga učiteljev. Foto: Osebni arhiv
Osebni arhiv

Aleks Fras in Alja Družovec prihajata iz Benedikta. Poznata se že iz osnovnošolskih klopi, par pa sta postala pred tremi leti. "Nisva prej vedela, da se oba ukvarjava z glasbo. To naju je dodatno povezalo," je povedala Alja, ki kot Aleks obiskuje III. gimnazijo v Mariboru. "V prvem in drugem razredu osnovne šole sva skupaj pela v zboru, kasneje sva oba hodila k radijskemu krožku, kjer smo snemali oddaje za Radio Slovenske gorice in spoznavali delo na radiu nasploh," našteje Alja.

Aleks Fras in Alja Družovec med nastopom v domačem Benediktu
Igor Barton

Že v otroštvu z Modrijani

Aleksa smo že v otroštvu, v letih 2010 in 2011, videvali na velikih odrih z Modrijani, s katerimi je zapel in zaigral na harmoniko. "Ure harmonike sem najprej obiskoval pri Alešu Megliču v Benediktu, nato pa pri Roku Švabu. V prvem letniku srednje šole sem obiskoval ure petja pri Dadi Kladenik, sedaj pa pojem pod mentorstvom Urške Starovasnik. Dve leti sem se učil klasično kitaro in štiri leta klavir, nazadnje pri Žanu Hauptmanu na III. gimnaziji, sedaj ustvarjam in vadim sam," razloži Aleks, ki mu glasba pomeni način življenja. "Vesel sem, da je glasba blizu tudi Alji. Skupaj sva nastopila ob dnevu šole, na božičnem bazarju, na poroki in na osrednjem dogodku ob letošnjem občinskem prazniku v Benediktu. Svoj čas sva več vadila skupaj, sedaj pa bolj namensko oziroma za posebne priložnosti. Lotiva se dalmatinskih, slovenskih zimzelenih, angleških in narodnozabavnih," doda Aleks. Pred nastopi nima pretirane treme. "Eh, saj bo šlo," je njegova motivacija in nato nastop izvede odgovorno.

Alja Družovec in Aleks Fras upata, da bodo dijaki septembra znova sedli v šolske klopi.
Osebni arhiv

Navdušila se je nad kuhanjem in peko

Alja se je v času epidemije navdušila nad kuhanjem in peko. Za domača praznovanja ali kar tako preizkuša recepte za sladice in jedi. Najraje pa peče torte. Eno leto je obiskovala ure petja pri Dadi Kladenik, sedaj poje samo ob Aleksovi spremljavi. Njena vzornica je Nina Pušlar. "Aleks ima poseben talent, velikokrat zaigra kar tako, po posluhu, skladbo, ki je nikoli prej ni vadil. Vesela sem, da lahko vadiva in napredujeva skupaj," pove Alja. Ob peki in petju se ukvarja še s fitnesom. "Navdušila me je prijateljica, doma imamo fitnes naprave, zato sem se odločila, da poskusim, saj verjamem, da ti lahko uspe vse, za kar se trdno odločiš," pojasni. Želi si nadgraditi poznavanje fitnesa in zdrave prehrane. Aleks in Alja čas korone najraje preživljata v domačem Benediktu, saj jima Maribor, čeprav se tam šolata, ni tako pri srcu. "Ko so šole prvič zaprli, sva bila sprva srečna, da ne bo treba k pouku. Nato sva ugotovila, da nama manjkata vsakodnevna družba sošolcev, razlaga učiteljev, in kar naenkrat težje navežeš stik, se vklopiš v družbo. Upava, da bomo septembra šli v šolo," sta jasna mlada glasbenika, ki nam sporočata, da naj, ne glede na razmere, zaupamo vase in v dobro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta