Bi dopustovali v domačem okolju? Nekdanja gramoznica Zeleno jezero dobiva končno podobo

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
25.07.2020 05:00

Od nekdaj kraj, kamor se hodijo kopat domačini. Zdaj upajo, da se jim bodo pridružili obiskovalci ne samo od blizu, ampak tudi od daleč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zeleno jezero je poletno zatočišče domačinov in okoličanov.
Slavica Pičerko Peklar

Živahno je tudi to poletje na obali in v vodi pleterske gramoznice, ki jo investitorji počasi spreminjajo v Zeleno jezero ali Green Lake. Gramoznica je že leta zatočišče tistih, ki si želijo kopanja v naravnem okolju, in čeprav v velikem delu gramoznice še vedno poteka odkop gramoza, je drugi del vse bolj urejen. Od blizu in daleč prihajajo športni navdušenci, ki lahko v modrozeleni vodi prijetnih temperatur zaplavajo ali se odločijo za veslanje in zadnja leta v vse večjem številu za supanje.

Slavica Pičerko Peklar

Voda barve bistre Soče

Športno-rekreacijski center (ŠRC) Zeleno jezero to poletje vabi z organizacijo različnih prireditev, poskrbljeno je za hrano in pijačo, tam so urejene sanitarije, vabi še igrišče za odbojko, najbolj pa voda, ki se ogreje in je modrozelene barve, zato jo mnogi primerjajo kar z bistro Sočo. In čeprav poteka urejanje ŠRC Zeleno jezero počasneje, kot si želijo investitorji in domačini, je vse bližje čas, ko bo mogoče ob jezeru kampirati, že zdaj pa je tam mogoče za kak dan postati z avtodomi.

Slavica Pičerko Peklar

Dopustovanje v domačem okolju?

Tudi postavitev vlečnice za vse bolj priljubljeno deskanje in smučanje na vodi se bliža koncu, kar še posebej veseli Antona Leskovarja, župana občine Kidričevo, ki ureditev ŠRC Zeleno jezero povezuje s turistično in rekreacijsko ponudbo občine in širšega območja Dravskega polja. Urejanje športnega parka na meji med občinama Kidričevo in Starše je to pomlad nekoliko zastalo tudi zaradi koronavirusa, a zdaj dela nadaljujejo in Zeleno jezero, ki mu za malo svetovljanskosti rečejo Green Lake, bo v prihodnje gotovo območje vse bolj priljubljenega dopustovanja in rekreacije v domačem okolju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta