Blato iz Ptujskega jezera odlagajo na obrežje

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
25.04.2019 00:08

Sanacija največjega akumulacijskega jezera v državi, za katero DEM letos namenja pol milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dravske elektrarne Maribor nadaljujejo odstranjevanje mulja iz Ptujskega jezera. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Dravske elektrarne Maribor (DEM) te dni nadaljujejo lani začeto odstranjevanje mulja in naplavin iz Ptujskega jezera, dela torej, ki sodijo v okvir ohranjanja energetskega potenciala jezera in so skladna s projektom Ekološka sanacija obrežja Ptujskega jezera.
Potem ko so najprej dela potekala v soseščini pristanišča Ranca, na levem bregu jezera, pojasnjuje Andrej Tumpej, direktor DEM, bodo letos nadaljevali odstranjevanje mulja na desnem bregu jezera, dolvodno od ornitološke opazovalnice. "Lani smo končali revitalizacijo brežine gorvodno od ornitološke opazovalnice in začeli dela južno od opazovalnice v smeri Markovcev. Do sredine jeseni bomo na terenu in v tem času bi radi, kot pred letom, odstranili blizu 30 tisoč kubičnih metrov mulja in drugih usedlin. V zadnjem desetletju smo za ekološko sanacijo jezera, ki med drugim vključuje tudi odstranjevanje mulja, namenili dobrih deset milijonov evrov. Lani smo za sanacijo namenili pol milijona evrov in podoben znesek denarja imamo rezerviran tudi za dela v tem letu in prihodnjih letih," je na nedavnem odprtju nadomestnega mostu čez jez Ptujskega jezera v Markovcih napovedal direktor Tumpej.

Lesene pilote, ki služijo kot jezerska pregrada, bodo menjali.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta