Brez nove ceste ni stanovanjske gradnje

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
06.11.2019 15:28

Kdo je dolžan zgraditi infrastrukturo v novonastajajočih naseljih? Pripravljavci ptujskega OPPN so tokrat računali na začasno cestno povezavo, a stanovalci vztrajajo pri novi cesti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Županja Nuška Gajšek se je s stanovalci Ulice Jožefe Lackove sestala z ekipo sodelavcev.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Da bo Mestna občina Ptuj (MOP) upravno enoto (UE) z dopisom pozvala, naj ne izdaja gradbenih dovoljenj, dokler ne bodo sklenjene pogodbe o komunalnem opremljanju zemljišč, je torkovo srečanje krajanov mestnih četrtnih (MČ) skupnosti Ljudski vrt in Rogoznica sklenila županja Nuška Gajšek: "Mestnemu svetu bom tudi predlagala spremembo Občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) v delu faznosti gradnje nove stanovanjske soseske, saj je - po vsem povedanem - treba najprej do zazidalnega območja zgraditi cesto. Za to pa zagotoviti zemljišča, zato bomo kar takoj nadaljevali aktivnosti za njihov odkup."

Županja Nuška Gajšek se je s stanovalci Ulice Jožefe Lackove sestala z ekipo sodelavcev.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Kako do novogradenj

Na griču za Ulico Jožefe Lackove naj bi se gradilo vsaj 30 stanovanjskih enot, tudi dvojčki, kar pomeni, da bo stanovanjskih enot še več. Gradnja nove ceste je bila že pred leti pogoj za začetek stanovanjske gradnje, a se je na to v kasnejših fazah priprave dokumentov kar pozabilo oziroma se je to spregledalo. Prvi graditelji novih stanovanjskih hiš naj bi tako do svojih gradbišč in kasneje hiš dostopali kar z že obstoječe ceste.

Stanovalci Ulice Jožefe Lackove ne nasprotujejo novogradnjam, a do tja naj vodi nova cesta.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Čigava skrb je infrastruktura?

Stanovalci Ulice Jožefe Lackove so tokratno srečanje z mestnim vodstvom izkoristili za predstavitev še več težav. Ena teh je odvodnjavanje s hriba in vse pogostejše težave z meteornimi vodami, na kar je opozorila Mateja Čuček, pritegnili pa so ji domala vsi v dvorani. Rajko Fajt, mestni svetnik v času sprejemanja OPPN: "Obstajalo je pismo o nameri, da se bo cesta na hrib gradila s Slovenjegoriške. Zakaj se je potem ustavilo, ne vem, dejstvo pa je, da to potrebujemo in je treba z začetkom stanovanjske gradnje počakati, dokler tja gor ne bo nove ceste. Tam, kjer se bo ta priključila na zelo prometno Slovenjegoriško, pa je treba zgraditi krožišče, kar bo močno izboljšalo prometno varnost."

Tik ob hiši Golobovih naj bi bila speljana začasna pot.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Angela Golob je odgovore iskala pri sodelavkah Skupne občinske uprave občin v spodnjem Podravju.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta