Brglezovo naj bi na čelu ormoškega Zavoda za turizem nasledil Vršič

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
20.06.2020 06:15

Andrejo Brglez so z mesta direktorica Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport že razrešili. Za del svetnikov priokus političnega kadrovanja po sistemu naši in vaši

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hostel Ormož: njegova (ne)zasedenost naj bi bila povod za spor.
Darja Lukman Žunec

Ormoški občinski svetniki bodo konec junija odločili, ali dajo soglasje k imenovanju Andreja Vršiča za direktorja Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport Ormož. Že na marčevski seji je župan Danijel Vrbnjak (SDS) občinskim svetnikom predlagal, da sprejmejo predhodno soglasje k postopku razrešitve direktorice Andreje Brglez. Ta je bila za direktorico izbrana ob koncu mandata župana Alojza Soka, njen mandat bi sicer trajal pet let.
Svetniki so marca po žolčni razpravi kljub vsemu podprli županov predlog za predčasno razrešitev. Brglezova sprva na predlog o sporazumni razrešitvi ni pristala, za njeno razrešitev pa na začetku tudi ni bil svet zavoda. Vendar se je na koncu odločila, da sporazum podpiše. Tako jo je lahko svet zavoda sporazumno razrešil in pričel postopek iskanja novega direktorja. Na razpis se je prijavilo šest kandidatov. Prisluhnili so njihovim predstavitvam in se na tajnem glasovanju odločili, da kot najprimernejšega predlagajo Andreja Vršiča iz Ljutomera.

Andrej Vršič
Nataša Juhnov

​Usoden naj bi bil hostel

Župan Vrbnjak je že pri iskanju predhodnega soglasja za razrešitev Brglezove in tudi v javnosti pojasnjeval, češ da ima zanjo "več kot dovolj razlogov", med katerimi so domnevna preslaba izkoriščenost novega hostla, ki ga je zavod lani dobil v upravljanje, različni pogledi na razvoj in napredek turistične destinacije in kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija ter rezultati izvajanja prireditev in organizacija dela v zavodu.
Občinski svetniki so bili deljenih mnenj, županu so očitali tudi, da gre za politično potezo. Ker je direktorica tik pred sejo pisno privolila v prekinitev delovnega razmerja, jim kaj drugega kot podpora županovemu predlogu ni preostalo. Na majski seji ormoškega sveta je bilo spet slišati še nove kritike dela zavoda, ki so se nanašale na premajhno oglaševanje destinacije v času, ko se pričnejo uveljavljati turistični boni. Pri izpostavljanju problema je bil še posebno oster svetnik Matej Hebar. Menil je, da je treba takoj izboljšati spletni marketing in prisotnost ormoške ponudbe na vseh kanalih družbenih omrežij, pri čemer naj bi si pomagali z že izdelanimi videoposnetki.

Novi hostel je lani gostil dobro desetino vseh ormoških gostov.
Darja Lukman Žunec

Brglezova ponosna na narejeno

Na očitke župana in dela svetnikov Brglezova odgovarja, da je denimo hostel ustvaril že v prvih mesecih svojega delovanja kar 10,5 odstotka vseh lanskih prenočitev v občini in da je tudi za letos veliko rezervacij. Med drugim naj bi v njem gostoval Rokometni klub Krim iz Ljubljane, ki v prenovljeni rokometni dvorani vidi dobre pogoje za vadbo. O kakovosti dela v destinaciji po njeni oceni govorijo dobri odzivi na dneve odprtih vrat in velik elan ponudnikov. Nasploh je Brglezova prepričana, da so s promocijo destinacije zelo dobro povečali prisotnost v medijih, se povezati tudi s STO in se vključiti v promocijske akcije. Ponosna je na dobro izveden poletni festival, martinovanje kot osrednjo prireditev in dogajanje ob božično-novoletnem času, ki so bile rekordno obiskane.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta