Civilna iniciativa na Ptuju poziva županjo k odstopu od dogovora o novi cesti

Slavica Pičerko Peklar
17.02.2021 14:05
Po izgradnji ceste od Ormoža do Markovcev naj bi promet naprej do Ptuja začasno potekal po obstoječi državni cesti. Člani civilne iniciative opozarjajo na še večjo prometno obremenitev in pričakujejo, da bo tudi mestni svet sledil pozivu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova cesta iz Ormoža naj bi se, vsaj začasno, v Markovcih priključila na obstoječo cesto.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Člani Civilne iniciative za izgradnjo ptujske obvoznice (CI) so pozvali ptujsko županjo Nuško Gajšek in vse člane ptujskega mestnega sveta (ti bodo na seji zasedali v ponedeljek), da odstopijo od dogovora o začasni navezavi nove cestne povezave Markovci–Gorišnica–Ormož na obstoječo regionalno cesto Markovci–Spuhlja–Ptuj. Prepričani so, da bi uresničitev pred leti sprejetega dogovora dodatno ogrozila zdravje prebivalstva, prometno varnost in dodatno poslabšala kakovost bivanja prebivalcev mestne občine Ptuj.

"Dogovor je bil sklenjen julija 2018 in ga je brez potrditve sklepa mestnega sveta MOP podpisal takratni župan Miran Senčar. Sprejeti dogovor, ki ga je podpisalo več županov, dopušča prometno navezavo po obstoječi državni cesti med Ptujem in Markovci. To pomeni 30 mesecev od zakonske umestitve izbrane variante hitre ceste za odsek Ptuj–Markovci in ne po končani izgradnji odseka hitre ceste Markovci–Gorišnica–Ormož. "

Ptujska četrtna skupnost Spuhlja je med prometno najbolj obremenjenimi v državi. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

V svoji zahtevi člani CI navajajo, da se bo pri Forminu na novo cesto med Ormožem in Markovci navezala še novozgrajena cesta z mejnega prehoda Zavrč, kar pomeni močno povečanje tranzitnega tovornega prometa. "Ves ta promet bo usmerjen na odsek sedanje ceste Markovci–Spuhlja–Ptuj, kar bo še dodatno poslabšalo življenjske razmere prebivalcev mestne občine Ptuj. Prav tako razumemo, da takšen dogovor daje legitimno pravico ministrstvu za infrastrukturo, da v strategiji za razvoj prometa v Republiki Sloveniji to povezavo načrtuje do leta 2028. S tem se prebivalci, ki živimo ob tej državni cesti, nikakor ne moremo strinjati in se ne bomo strinjali," so v pozivu zapisali člani CI za ptujsko obvoznico.

Kje bo potekal drugi del nove ceste od Markovcev naprej do Ptuja oziroma podravske avtoceste, je že desetletja predmet številnih razprav, saj morebitna južna obvoznica pomeni poseg v Naturo 2000. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.