Dijakinja, ki riše tudi med poslušanjem šolske snovi

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
22.12.2019 01:21

Dijakinja drugega letnika ptujske Ekonomske šole se je dobro vključila v novo okolje. Pri tem ji veliko pomaga tudi njen konjiček, risanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nazmije Gerdellaj, dijakinja Ekonomske šole Ptuj
Slavica Pičerko Peklar

V Šolskem centru Ptuj si je mogoče vse do konca šolskega leta ogledati razstavo likovnih del Nazmije Gerdellaj, dijakinje drugega letnika Ekonomske šole, ki, odkar ve zase, rada in veliko riše.
"Vsak prosti trenutek, včasih tudi med poukom, izkoristim za to, da rišem, celo med poslušanjem šolske snovi s svinčnikom v roki ustvarjam. V takih trenutkih so to največkrat podobe iz narave, kakšne rože, tihožitja, ko imam več časa, pa najraje rišem portrete. S svinčnikom, ob gledanju fotografij. Pevci in pevke, filmski igralci in igralke pritegnejo mojo pozornost in potem se z njimi ukvarjam, vse dokler z ustvarjeno podobo nisem zadovoljna, jih pa poskušam narisati na svoj način, vedno na belo podlago s svinčnikom, barvicami, pa tudi z ogljem," ob ogledu 37 risb, ki jih je razobesila po stenah svoje šole, razlaga Nazmije.

Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta