Dom starostnikov Slivnica: Pospešeno iščejo kadre

17.10.2021 04:00
Sprejeli bodo lahko 150 stanovalcev, prve bodo začeli sprejemati predvidoma že novembra. Trenutno v novem domu starejših v Slivnici dokončujejo dela na stavbnem pohištvu in izvajajo druga obrtniška dela.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dela so že skoraj v celoti zaključena. Foto: Igor Napast
Igor Napast

V občini Hoče - Slivnica so gradbena dela v novem domu za starejše občane SeneCura ​v Slivnici, v neposredni bližini Osnovne šole Franca Lešnika - Vuka, že skoraj v celoti zaključena, pojasnjuje Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica podjetja SeneCura za Slovenijo. Operativno oziroma uporabno dovoljenje za dom v Hočah pričakujejo v kratkem. Vrednost gradbenih del znaša približno 8 milijonov evrov, medtem ko bo z opremo, zemljiščem in ostalimi stroški končna investicija veljala nekaj več kot 11 milijonov evrov.

Tudi oddelek za dementne

Slivniški dom starostnikov, ki ga sestavljajo pritličje in še dve nadstropji, bo skupaj sprejel 150 stanovalcev in bo imel tudi oddelek za starostnike z demenco. V pritličju, od koder bo možen tudi izhod na vrt, bosta dva oddelka demence s skupaj 24 enoposteljnimi sobami. V prvem nadstropju bosta dva oddelka za dementne osebe in dva klasična oddelka, skupaj bo v prvem nadstropju 59 enoposteljnih sob in dve dvoposteljni sobi. V drugem nadstropju bodo štirje klasični oddelki, tudi v tem nadstropju pa bo 59 enoposteljnih sob in dve dvoposteljni sobi. Celoten dom bo tako predvidoma imel skupaj 142 enoposteljnih in štiri dvoposteljne sobe. Investicijo v slivniški dom starostnikov so v SeneCuri v celoti financirali z lastnimi sredstvi. Pred domom načrtujejo 50 klasičnih parkirnih mest ter dve parkirni mesti za invalide. Parkirna mesta bodo namenjena tako zaposlenim kot obiskovalcem doma. V domu bo deloval tudi frizer, predvidena je še kavarna s ponudbo iz domske kuhinje. V jedilnici bo kosilo na voljo tudi za zunanje obiskovalce.

Igor Napast

To bo njihov četrti v Sloveniji

Storitve slivniškega doma bodo usmerjene v institucionalno varstvo starejših. Prve stanovalce bodo v domu začeli sprejemati predvidoma konec letošnjega leta. "Interes stanovalcev je velik in prvi koraki v tej smeri se bodo začeli v začetku novembra. Zaposlovanje kadra v slivniškem domu smo tudi že začeli, saj bomo skupno potrebovali več kot 70 ljudi različnih profilov (negovalci, medicinske sestre, kuharji ...). Doslej smo zaposlili že vodstveni kader, vzdrževalca, diplomirane medicinske sestre, vodjo kuhinje, drugi razgovori pa potekajo zelo intenzivno. Vsak, ki bi se želel zaposliti v novem domu, lahko odda prijavo že danes na kadri.hoce-slivnica@senecura.si," še vabi potencialne nove zaposlene sogovornica iz podjetja SeneCura, kjer trenutno v Sloveniji že upravljajo domove starejših v Mariboru (Sončni dom), v Radencih in Vojniku. Nove domove pa gradijo tudi v Žireh in Komendi. Pripravljalna dela so že začeli tudi v Pivki, kjer nameravajo v kratkem položiti temeljni kamen za nov dom. Nove koncesije pa so letos februarja prejeli še za domove starejših v Rušah, Šentjerneju in v Mislinji, za kar še pripravljajo projektno gradbeno dokumentacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta