Dvorana v ptujskem šolskem centru bo, gimnazija ne

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
23.01.2020 14:49

Tla v Športni dvorani Center še vedno izsušujejo. Obnovo naj bi končali do poletja. Prilagojene ure športne vzgoje za več kot 1270 dijakov. Brez vpisa v tehniški program

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športna dvorana Center je bila poplavljena.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Dijaki Šolskega centra Ptuj (ŠCP), blizu 1270 jih obiskuje ekonomsko, strojno, biotehniško ter elektro in računalniško šolo, imajo to šolsko leto ure športne vzgoje v sosednji gimnazijski telovadnici in okoliških športnih dvoranah. Več kot običajno jih je srečati na zunanjih športnih igriščih, pa tudi v kakšni večji učilnici je videti dijake med uro telovadbe. V vodstvu ŠCP so prepričani, da bo še to pomlad, zagotovo pa do novega šolskega leta, velika športna dvorana obnovljena in bodo tam poleg dijakov lahko trenirali tudi številni športni klubi, ki ta čas gostujejo drugje.

Obnova za četrt milijona

V lanskem julijskem neurju je skozi kanalizacijske jaške voda vdrla tudi v Športno dvorano Center, ki je del pred več kot 40 leti zgrajenega ŠCP. Čeprav so se sanacije škode lotili takoj, se je izkazalo, da brez temeljite izsušitve tal in menjave poda ne bo šlo. Ta čas dvorano, ki meri blizu 1400 kvadratnih metrov in se lahko pregradi v pet manjših telovadnic, še vedno izsušujejo, je pa končana obnova obeh manjših telovadnic, trimskega in gimnastičnega kabineta, zato športne aktivnosti tam nemoteno potekajo.

Oton Mlakar
Slavica PIČERKO PEKLAR

Ministrski ne tehniški gimnaziji

So pa pred informativnim dnevom in vpisom novih dijakov v svoje srednješolske in poklicne programe v ŠCP razočarani nad odločitvijo MIZŠ, saj je to zavrnilo njihov predlog o uvedbi novega programa tehniške gimnazije. Kot pojasnjuje Mlakar, so na odločitev ministrstva sicer posredovali svoje pripombe in utemeljitve, zakaj bi bil tak program dobrodošel v širšem ptujskem okolju, a tudi te njihove razlage ministrstvo ni sprejelo.

Dejavnosti v Športni dvorani Center so od lanskega leta okrnjene.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Šolski center Ptuj ni uspel s predlogom za uvedbo tehniške gimnazije.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta