Florentine v Selnici pozdravile poletje

Špela Pokeržnik
01.07.2023 07:00

Ženska vokalna skupina je nedavno s posebnim koncertom zaželela dobrodošlico poletju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vokalna skupina Florentine
Marko Pigac

Rade se v poletje podamo na tak način, pravijo članice zasedbe Florentine. "To je neke vrste nagrada za naše ustvarjanje ob koncu sezone in darilo našim poslušalkam in poslušalcem," pripovedujejo. Katja, Mojca, Polona, Mojca, Blažka, Vesna in še ena Katja obožujejo glasbo in prepevanje. To svojo ljubezen že šest let iskreno delijo med poslušalce: "Ni lepšega kot deliti to radost še z drugimi."

Tradicionalni predpoletni koncert v Hramu Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi je postregel s pisanim naborom skladb. "Prepevamo slovenske in tuje skladbe različnih žanrov, še posebno so nam pri srcu popevke in popularna glasba v različnih priredbah. V našem repertoarju so tudi pesmi, ob katerih se, predvsem na vajah, zelo zabavamo. Z njimi so namreč povezane naše interne šale, ki se jih skoraj vedno spomnimo med nastopom. Takrat težko zadržujemo smeh," pripovedujejo. So pa tokrat v družbo povabile še glasbena gosta Nino Štern in Miho Novaka, za malce hudomušnosti pa je poskrbel Mitja Šeško.

Florentine so prepričane, da je tako kot kakovostna izvedba pomemben videz na odru. "Rade se uredimo. Izbira 'outfita' za nas predstavlja prijeten in povezujoč ritual," pravijo in dodajo, da se na neki način doživljajo kot družina, kot sestrska druščina. "Smo zelo različne, a hkrati uglašene ne le v glasbenem smislu. Navdihujoče je, kako to različnost sprejemamo, spoštujemo in koristimo sebi v prid. Med nami je pravo prijateljstvo. Nekatere imamo med florentinami najboljšo prijateljico, spet druge smo prijateljico pripeljale k florentinam, nekatere pa smo jo našle med florentinami. Zelo lepo se je povezovati preko skupnega glasbenega ustvarjanja."

Vokalna skupina Florentine med koncertom v Selnici ob Dravi
Marko Pigac

Florentine si bodo čez poletje privoščile malce počitka, že konec avgusta pa s koncertom gostovale na Jezernikovih dnevih v Lovrencu na Pohorju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta