(FOTO) Markovski gledališčniki s predstavo Korenčkovi

10.10.2021 04:20
KUD Markovski zvon povezuje od najmlajših do najstarejših pevcev. Pred tremi leti so prvikrat vabili na gledališko predstavo in navdušili. Tako je bilo tudi pred dnevi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gledališka predstava Korenčkovi Foto: Slavica Pičerko Peklar
Slavica Pičerko Peklar

Korenčkovi, za katere njen avtor, znani gledališki ustvarjalec s Ptujskega Anton Žumbar, pravi, da so romantična družinska komedija v narečju, so na dvorišče markovskega župnišča privabili številne ljubitelje gledališke dejavnosti. Domači igralci so v poldrugo uro trajajoči predstavi navdušili in v Kulturno-umetniškem društvu Markovski zvon že razmišljajo, kako predstavo postaviti, da jo bo mogoče zaigrati tudi na katerem od vaških odrov. Prve tri predstave so potekale na župnijskem dvorišču, ki je ponudilo čudovito kuliso dogajanju.

Ustvarjalci predstave Korenčkovi
Slavica Pičerko Peklar

Gledališka sekcija KUD Markovski zvon deluje tri leta in navdušili so že s prvo predstavo Županova Micka, lansko leto so navduševali s foto zgodbo Žive jaslice. "Zgodba Korenčkovi je postavljena v šestdeseta leta preteklega stoletja in govori o družini Korenček, ki jo sestavljajo mama Ančka, oče Tonček ter njunih osem otrok. Člani družine so med seboj zelo povezani, a se soočajo z revščino, toda na koncu jim le uspe dobiti kredit za popravilo stare hiše," pravi Silvija Cvetko Stolec, režiserka, ki so ji pri ustvarjanju gledališke igre pomagali številni sovaščani, ki so se povezali v skupnem ustvarjanju in stkali pristna prijateljstva. V predstavi igrajo Sonja Kukovec, Stanislav Vrtačnik, Mia Pernat, Ana Stolec, Luka Stolec, Iva Solina Petrovič, Tia Forštnarič, Kaja Kokol Zebec, Miha Gramc, Nastja Janežič, Nejc Kukovec, Lana Kristovič, Helena Vogrinec, Uroš Stolec, Marjetka Svenšek Kristovič, Anica Toplak, Aleš Forštnarič, Ivan Korošec, Danilo Kostanjevec, Marija Prelog in Marko Cimerman.

Slavica Pičerko Peklar

KUD Markovski zvon povezuje osem sekcij - v okviru društva delujejo mešani cerkveni pevski zbor sv. Marka, otroški cerkveni pevski zbor Zvonček, pevska skupina Jutranja zarja, komorni zbor Glasis, koledniška skupina Kralji, video sekcija Akcija!, gledališka skupina in mladinska skupina Animatorji. "Naše članstvo je zelo raznoliko, blizu 200 nas je že, ki delujemo v različnih sekcijah in vabimo na številne nastope v naših krajih, pogosto pa nas je slišati zunaj občinskih meja," pravi Gregor Zmazek, predsednik društva, ki ga najbolj veseli, ker so člani društva tako najmlajši kot starejši Markovčani: "Smo medgeneracijsko povezani, kar daje prav posebno noto. Ideje, kaj početi, se kar rojevajo in ni se bati, da tudi v prihodnje ne bi na ves glas prepevali in navduševali tudi na gledališkem odru, saj odzivi naših ljudi kažejo, da si želijo tovrstnega ustvarjanja."

Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta