(FOTO) Tradicionalna Obarjada letos nekoliko drugače: Obaro in krofe podarili bolnišnici, brezdomcem ...

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
13.02.2021 11:13
Poldrugo desetletje so člani Lions kluba Ptuj v pustnem času vabili na Obarjado, največji slovenski humanitarni dogodek na prostem, ki je na dvorišče vinske kleti in zadnja leta na dvorišče minoritskega samostana privabil več tisoč ljudi, številne ekipe sodelujočih kuharjev pa so kuhanje obare povezale z druženjem na prostem, kar je bil vselej odmeven dogodek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi lani so prostovoljci obaro prevzeli v restavraciji Pan in jo nato razdelili.  
Andrej Petelinsek

To leto, ko zaradi zdravstvenih omejitev tradicionalna izvedba Obarjade ni mogoča, so se organizatorji odločili izvesti humanitarni del, obaro so tokrat skuhali v restavraciji Pan Kidričevo, jo razdelili, z zbranimi sredstvi pa bodo tudi tokrat pomagali otrokom.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Dobrodelno obaro so pripravili v Pan Kidričevo, mi pa smo jo skupaj z okusnimi krofi Ptujskih pekarn v znak zahvale in podpore podarili zaposlenim v ptujski bolnišnici in zdravstvenem domu in domu ter Kamri, centru za brezdomce na Ptuju,"  pravi Igor Kolar, vodja že 16. Obarjade, ki dodaja, da so k sodelovanju povabil dosedanje sodelujoče ekipe, ki vsako leto donirajo sredstva in tekmujejo v pripravi najboljše obare: "Veseli smo, da so se številne ekipe pozitivno odzvale in donirale sredstva, s katerimi bomo lahko pomagali otrokom. Tako bomo del zbranega denarja namenili nakupu računalnikov za učence osnovne šole Žetale, nekaj ga bomo namenili šolanju otrok iz socialno šibkih družin, pomagali pa bomo tudi pri nakupu avtomobila za prevoz članov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj."

Andrej Petelinšek

Andrej Petelinšek

Da 16. Obarjada ne bi bila mogoča brez sponzorjev in donatorjev, poudarjajo člani Lions kluba Ptuj in dodajajo, da Perutnina Ptuj poskrbela za meso, v restavraciji Pan Kidričevo so skuhali več kot 200 porcij obare, Ptujske pekarne so donirale krofe. Pri izvedbi letošnje obarjade pa so sodelovali še Mestna občina Ptuj, Panvita - Mesna industrija Radgona, Radio Tednik Ptuj, Komunali Ptuj, Talum Kidričevo, Kmetijska zadruga Ptuj, DC Dominko Center, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav, Tiskarna Ekart, Seco Tools, Javne službe Ptuj, VGP Drava Ptuj, Blok in Silkem.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta