Frajkinclari imajo 25 let: "Doživeli smo slavo in garanje, ki to spremlja"

BEB
11.10.2019 08:22

Člani narodno-zabavnega ansambla Frajkinclari so na pragu 25-letnice delovanja. V tem obdobju so izdali štiri albume in "obredli najbolj raznolike glasbene festivale - zabavne, country, narečne in narodno-zabavne -, gostovali po tujini ter preigrali veselice, poroke, otvoritve in najrazličnejša slavja tudi po najbolj odmaknjenih kotičkih Slovenije," našteva član skupine Dušan Waldhütter in obljublja, da bo veliki koncert, ki bo to soboto, 12. oktobra, v Domu kulture v Lenartu in že sodi v obeleževanje obletnice, "neponovljiv v vseh pogledih".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ansambel Frajkinclari na sobotnem koncertu v Rušah: (z leve) Srečko Zorko, Rok Methans (pomaga na basu), Dušan Waldhütter, Bojan Peter in Miran Waldhütter 
Arhiv ansambla

Ker poznajo precej ljudi po vsej Sloveniji, bodo obletnico gotovo malo raztegnili na vsaj dve leti, pravi: "Se lahko zgodi, da bomo spet obhodili tudi kakšne malo čudne kraje. Pri nas res nikoli ne veš, kako se bo končal kakšen nastop. Dobiti nas je namreč težko, znebiti pa skoraj nemogoče."

Nastopajo tudi na številnih mestnih prireditvah, kot je trgatev Stare trte
Andrej Petelinšek
... pa na Festivalu Letn. Posnetek je iz leta 2005. 
Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta