Glavnino turističnih bonov porabijo v Termah Ptuj

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
30.07.2020 06:05

Med slovenskimi mestnimi občinami po porabi turističnih bonov na drugem mestu, takoj za Koprom. Kako goste zvabiti še v staro mesto in okolico, ostaja izziv

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mobilne hiške v kampu Term Ptuj so nadvse priljubljene.
Darja Lukman Žunec

Po oceni direktorice ptujskega zavoda za turizem Tanje Srečkovič Bolšec gre uspeh ptujske občine pri unovčenju turističnih bonov pripisati predvsem dejstvu, da se je Ptuj uveljavil kot zdraviliško mesto. Skupna zasedenost vseh turističnih namestitev na Ptuju je po njenih podatkih okrog 70-odstotna, kar je 20 odstotkov manj kot v preteklem letu.
"Glede na skupno oceno so vidna pozitivna odstopanja v primeru Term Ptuj in nekoliko slabša zasedenost namestitev v starem mestnem jedru. Glavnino gostov na destinaciji sestavljajo slovenski gostje, tujcev je manj kot 20 odstotkov, tudi zaradi izpada tranzitnega turizma. Vrata so odprle vse ptujske namestitve z izjemo hotela Poetovio," ugotavlja Srečkovič Bolšečeva.

Takoj v kampanjo

Zasedenost kapacitet v primerjavi z drugimi urbanimi središči je, še meni direktorica, poleg že omenjenega obiska Term Ptuj, večja tudi zaradi številnih zgodovinskih znamenitosti, idiličnega starega mestnega jedra ter razgibanega kulturnega vzdušja vse leto: "Gre za plod večletnega dela številnih, ki na različne načine soustvarjajo turistično podobo mesta."

Kamp Term Ptuj ponuja veliko sence in miru.
Darja Lukman Žunec

Uspešnica mobilne hiške

Kot še pove Mojzeševa, so slovenski obiskovalci posebno navdušeni nad novim naseljem mobilnih hišic, vodnim parkom, ki velja za ptujsko plažo, ter zadovoljni z zaščitnimi in higienskimi ukrepi za maksimalno varnost gostov in zaposlenih: "Poletni oddih v mobilnih hišicah omogoča gostom svobodo v naravi, podobno kot pri šotorjenju, a jim hkrati nudi vse razkošje term."

Cen niso dvignili

​Med obiskovalci Term, ki imajo na voljo hotel, apartmajske hišice, avtokamp z že omenjenimi mobilnimi hiškami, mogoče pa je prebivati tudi v preurejenih starih sodih velikanih iz ptujske kleti, smo pri zajtrku zmotili tričlansko družino iz Tržiča.

V Terme Ptuj prihaja vse več gostov, ki si želijo dejavnosti na prostem in stika z naravo. 
Darja Lukman Žunec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta