Hajdinski upokojenci bi se preselili iz občinske hiše

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
22.08.2020 06:10

Preselili bi se v novi poslovno-stanovanjski objekt. Zdajšnjo stavbo bi porušili in tam zgradili večjo kulturno dvorano z društvenimi prostori

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stavbo Društva upokojencev Hajdina naj bi porušili in zgradili dom kulture s stanovanji.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Hajdinski občinski svetniki so skupaj z županom Stanislavom Glažarjem podprli predlog članov domačega društva upokojencev (DU), ki želijo svojo dejavnost preseliti v tačas prazne pritlične prostore občinske stavbe. Tam, kjer je zdaj dom Društva upokojencev Hajdina, stavba ob cerkvi, le streljaj od nove poslovno-stanovanjske stavbe, kamor bi se preselili, pa naj bi občina v prihodnjih letih zgradila novi dom kulture.

Bogato društveno življenje

Malo je lokalnih skupnosti, ki se lahko pohvalijo s tako raznoliko in aktivno dejavnostjo svojih prebivalcev, kot je občina Hajdina. "Naša občina je širše prepoznavna po družabnem in društvenem življenju. Prireditve, na katere vabijo naša društva, se v resnici vrstijo iz tedna v teden in zato, da ni težav pri izbiri datumov prireditev, že nekaj let v januarju izdamo Prireditvenik, zloženko, ki jo prejme vsako gospodinjstvo in v kateri objavimo vse letne prireditve, aktivnosti in najrazličnejše dogodke. Tako se izognemo organizacijskim težavam.

Pogrešajo primerno dvorano

Predlog upokojencev je dobrodošel, saj v občini Hajdina v svojih razvojnih načrtih na sedanji lokaciji doma upokojencev načrtujejo izgradnjo prepotrebnega doma kulture. Novogradnja, takšni so predlogi, bi bila namenjena stanovanjski in društveni dejavnosti.
Župan Glažar: "Ugotavljamo, da nujno potrebujemo večjo dvorano za kulturne prireditve in še dodatne prostore za vsa tista društva, ki še nimajo lastnih prostorov. Samo na področju kulture imamo organiziranih sedem društev s številnimi sekcijami, v katere je vključenih kar 420 članov."

V neposredni soseščini cerkve sv. Martina naj bi zgradili novi dom kulture.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta