Hoče - Slivnica: Župan predstavil načrte za letošnje leto

(dt)
25.01.2020 01:03

Župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak predstavil doseženo v lanskem letu in načrte za letos.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan občine Hoče - Slivnica Marko Soršak z letošnjimi občinskimi štipendisti
Sandra Adam

Kot je na ponovoletnem sprejemu v hoškem kulturnem domu izpostavil Marko Soršak, župan občine Hoče - Slivnica, je občina v odlični kondiciji in tudi načrti za naprej ostajajo ambiciozni. Se pa zavedajo, tako Soršak, da jih čaka še veliko komunalnoinfrastrukturnih projektov, tako na področju oskrbe s pitno vodo (predvsem na območju Črete in Pohorja) kot na izgradnji kanalizacijskega omrežja v Radizelu, v Slivnici, v Spodnjih Hočah in pa v Čreti.

Kmalu cesta do obrtne cone

"Zelo pomemben je za občino začetek gradnje povsem novega vrtca v Hočah, katerega vrednost je več kot štiri milijone evrov, in katerega gradnjo naj bi končali do septembra letos. S tem bomo za več let vnaprej zagotovili dovolj vrtčevskih kapacitet, ki so iz leta v leto večje zaradi priseljevanja. V tem času smo našli nadomestne prostore širom občine, posebna zahvala gre PGD Bohova, v katerega prostorih se začasno izobražuje veliko vrtčevskih otrok," je na sprejemu povedal župan Soršak. Dodal je spodbudno novico, da so decembra podali vlogo za gradbeno dovoljenje za povezovalno cesto med "avtocestnim" križiščem (kjer je možno zaviti v Slivnico) in pa hoško obrtno cono, v kateri deluje vse več uspešnih podjetij. Ta investicija, ki bo končana v naslednjih letih, naj bi stala v prvi fazi vsaj 800 tisoč evrov, od tega naj bi bilo vsaj 635 tisoč evrov kohezijskih sredstev.

Gradnja novega vrtca v Hočah
Damijan Toplak

(P)ostajajo raj pod Pohorjem

Sprejem so izkoristili še za uradno podelitev 21 štipendij: devetim dijakom in devetim študentom, podelili pa so še tri športne štipendije. Ob tem jim je župan Marko Soršak podaril knjigo Toneta Partljiča Nebesa pod Pohorjem in dodal, da (p)ostaja življenje v njihovi občini pravi raj pod Pohorjem. Sprejem sta z glasbenim nastopom obogatili pianistka Božena Pirjevec in pevka Petra Kozar Bežan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta