Ignac zvest zelenemu kroju

Marjan Toš
19.07.2020 04:30

Ob 80-letnici Ignaca Senekoviča so v LD Dobrava pripravili priložnostni sprejem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Praporščak Ignac Senekovič (desno) sprejema novi prapor LD Dobrava.
Peter Rajniš

Vodstvo Lovske družine (LD) Dobrava v Slovenskih goricah je po lovskem posvetu pripravilo še priložnostni sprejem za dolgoletnega požrtvovalnega in predanega člana zelene bratovščine Ignaca Senekoviča ob njegovi 80-letnici. Zahvalili so se mu za velik trud in vsestransko delovanje v korist in za dobro divjadi v osrednjih Slovenskih goricah, kar je bila vedno njegova velika vrlina.

Sodeloval pri gradnji lovskega doma

Ignac Senekovič se je zeleni bratovščini pridružil v 60. letih minulega stoletja, ko je s takratnimi lovskimi tovariši opravil pionirsko delo v LD Dobrava. Bil je med najbolj zavzetimi člani, ko so v letih 1972-74 gradili novi lovski dom. Opravil je skoraj 600 prostovoljnih delovnih ur in v kasnejših letih pomagal graditi še gospodarski objekt ob domu in novo, moderno strelišče za glinaste golobe. Poprijel je za vsako delo in bil zgled lovstvu predanega člana. Predvsem pa je bil Ignac pravi vzor mladim lovcem in njihov uspešni mentor, saj je vedno zagovarjal lovsko pravičnost in iskreno lovsko tovarištvo. Sodeloval je pri usposabljanju in vzgoji številnih generacij mladih lovcev, ki še danes cenijo njegove izkušnje in bogato praktično znanje. Najraje pa je vendarle zahajal v lovišče in tam vse leto skrbel za divjad in ji pomagal.

Še vedno rad med lovskimi tovariši

Kot velik praktik se je izkazal tudi pri urejanju in izgradnji lovskih naprav, predvsem krmišč za divjad, solnic in visokih prež. Kljub letom in slabšemu zdravju še vedno rad pride med lovske tovariše, ki so njegove družbe posebno veseli. Je namreč še zadnja velika legenda tega lovskega kolektiva in tudi zaradi tega toliko bolj cenjen in spoštovan. Velik ugled si je z lovskopravičnim delovanjem ustvaril tudi med domačini, s katerimi je vedno našel skupni jezik. Dolga leta je bil praporščak LD Dobrava in je leta 2014 pomagal razviti novi družinski prapor. Kasneje ga je predal v varstvo mlajšemu praporščaku Branku Kavčiču.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta